Na drugem letošnjem članskem TOP 8 turnirju v Murski Soboti sta bila v organizaciji NTK Sobota, tako kot na prvem, v začetku decembra, na Ravnah na Koroškem, najboljša Katarina Stražar (Mengeš) in Mitja Horvat (Fužinr Inter Diskont). Za Stražarjevo se je na drugo mesto uvrstila Aleksandra Vovk (Krka), tretja pa je bila Ana Tofant (Mengeš), v moški konkurenci pa sta se za Horvatom uvrstila Tilen Cvetko (Krka) in Andraž Avbelj (Mengeš).

Aktualna slovenska mladinska državna prvakinja Katarina Stražar je blestela tudi na drugem letošnjem članskem TOP 8 turnirju v Murski Soboti. Sedemnajstletna članica Mengša je ponovila uspeh izpred slabih štirih mesecev na Ravnah na Koroškem, kjer se je prvega mesta veselila brez poraza, medtem ko je v Murski Soboti izgubila le klubski obračun z Ano Tofant, ki je zmagala s 3:1 (12, -10, 9, 8).

Blizu poraza je bila tudi v dvoboju z Aleksandro Vovk, ko je že zaostajala za dva niza, nato pa preobratu slavila s 3:2 (-8, -5, 9, 10, 10). Za Vovkovo je bila v boju za prvo mesto usodna tudi Nina Zupančič (Logatec), ki je mlado slovensko reprezentantko premagala prav tako s 3:2 (9, -6, -8, 10, 5). Prav tako z dvema porazoma je bila tretja Ana Tofant, ki je bila na Ravnah na Koroškem druga, ob Stražarjevi pa je izgubila še dvoboj z Vovkovo. S petimi zmagami in dvema porazoma je na četrtem mestu tekmovanje v prvi jakostni skupini tekmovanje končala Nina Zupančič (Logatec), s štirimi zmagami in tremi porazi je bila peta Lea Paulin (Arrigoni), šesta je bila Urška Čokelj (Arrigoni) z dvema zmagama in petimi porazi, enkrat je do zmage prišla Staša Matis (Kema) na sedmem mestu, brez nje pa je tekmovanje končala Tjaša Supanič (Vesna).

V moški konkurenci je bil najbolj prepričljiv izkušeni Mitja Horvat, ki je v odločilnem dvoboju s 3:2 (11, -4, 6, -7, 5) premagal Tilna Cvetka, za katerega je bil to edini poraz na turnirju. Da je prišlo do reprize prvega letošnjega TOP 8 turnirja, je poskrbel Andraž Avbelj, ki je izgubil le z vodilnima dvema ter tekmovanje tudi tokrat končal na tretjem mestu. S četrtim mestom se je izkazal Andraž Novak (Kajuh Slovan), ki je prišel do štirih zmag, po dvakrat pa so bili od petega do osmega mesta uspešni Darko Jamšek, Aljaž Godec (oba Fužinar Inter Diskont) in Matevž Črepnjak (Maribor), z eno zmago je bil osmi Aljaž Frelih (Mengeš).

V drugi jakostni skupini je bila med dekleti najboljša Tara Kobetič (Mengeš), ki je izgubila le en dvoboj, s petimi zmagami je bila druga Špela Trelec (Vesna), po pet zmaga pa sta na tretjem in četrtem mestu imeli tudi Nuša Vogrinčič (Kema) in Katja Gutnik (Logatec). Petouvrščena Ina Unger (Cirkovce) je bila uspešna trikrat, tako kot tudi Ana Kovačec (Kema) na šestem mestu. Lea Kadiš (Fužinr Inter Diskont) je bila z eno zmago sedma, brez nje je na osmem mestu ostala Nuša Bolte (Jesenice).

Med člani je bil v drugi jakostni skupini najboljši Tilen Novak (Krka), ki je izgubil le en svoj dvoboj, prav tako je bil enkrat praznih rok tudi Tomaž Pelcar (Kema). S petimi zmagami je bil tretji Damjan Zelko (Kema), s štirimi je bil četrti Rok Trtnik (Mengeš), s tremi je bil peti Erik Paulin (Arrigoni), šesti Miha Grampovčnik (Krka) je zmagal dvakrat, po enkrat pa sta bila uspešen Luka Norčič (Kema) na sedmem mestu in Luka Breznik (Fužinar Inter Diskont) na osmem.

V tretji jakostni skupini so nastopili le člani, najboljši pa je bil brez poraza Črt Lovro Grmi Urbančič (Olimpija), s šestimi zmagami je bil drugi Žiga Urbanc (Rakek), s petimi je bil tretji Nejc Erjavec (Mengeš), s tremi je bil četrti Andrej Godec (Fužinar Inter Diskont), trikrat je na petem mestu slavil tudi Taj Lavrič (Arrigoni), šesti je bil z dvema zmagama Jožko Omerzel (ŠD SU), sedmi z eno Tim Pavli (Mengeš) in osmi prav tako z eno zmago Darijan Vizjak (Rakek).

Izidi 2. TOP 8 za članice

Izidi 2. TOP 8 za člane