Katarina Stražar (Mengeš) in Tilen Cvetko (Krka) sta slavila še na drugem letošnjem odprtem turnirju za članice in člane, saj sta bila po zmagi v Mengšu, najboljša tudi na današnjem tretjem, ki je v organizaciji NTK Cirkovce potekal v Kidričevem. Stražarjeva je v finalu s 4:0 (9, 8, 13, 9) premagala Leo Paulin (Arrigoni), Cvetko pa je bil v klubskem obračunu boljši od Petra Hribarja s 4:3 (5, 9, -8, -6, -5, 7, 8). Tretje mesto sta si na ženskem turnirju delili Ana Tofant (Mengeš) in Aleksandra Vovk (Krka), na moškem pa Gregor Komac (Maribor – ZM) in Tomaž Pelcar (Kema).

Z izjemo Alex Galič so se tretjega odprtega turnirja udeležile vse najboljše slovenske igralke, najboljšo formo pa je pokazala Katarina Stražar, ki je izgubila le en niz. V osmini finala je ugnala Ino Unger (Cirkovce), v četrtfinalu je bila boljša od Tamare Pavčnik (Ljubljana), trije od štirih nizov so se končali na razliko, v polfinalu pa je bila s 4:1 (-12, 5, 5, 2, 4) boljša še od reprezentančne soigralke Aleksandre Vovk. Težjo pot do finala je imela Lea Paulin, ki je morala igrati tudi kvalifikacije. Mlada Izolčanka je na glavnem turnirju najprej strla odpor Tare Kobetič (Mengeš), v osmini finala je po hudem boju s 4:3 (-7, 16, -7, 10, -9, 7, 11) premagala Laro Opeka (Kajuh Slovan), prav tako pa je v sedmem nizu na kolena spravila še eno slovensko člansko reprezentantko, Ano Tofant s 4:3 (-4, -8, 8, -5, 10, 9, 5). Čeprav že zelo utrujena, je šestnajstletnica nudila več kot dostojen odpor tudi leto dni starejši Stražarjevi.

Nekoliko bolj okrnjena, čeprav je bilo prijavljenih 43 igralcev, pri ženskah pa 21 manj, je bila konkurenca na moškem turnirju, kjer sta se do finala pričakovano prebila Peter Hribar in Tilen Cvetko. Oba sta tekmovanje začela šele v osmini finala, nekaj lažjo pot pa je do finala imel Hribar, ki v letošnji sezoni igra tudi v nemški drugi ligi za Saarbrücken. Hribar je v osmini finala s 4:2 premagala Črta Lovra Grma Urbančiča (Olimpija), v četrtfinalu je bil s 4:1 bolšji od Ožbeja Poročnika (Fužinar Inter Diskont), v polfinalu pa je brez izgubljenega niza s 4:0 ugnal veterana Gregorja Komaca. Cvetko je v svojem prvem dvoboju na turnirju s 4:0 premagal Taja Lavriča (Arrigonija), v težjem položaju pa je bil v dvoboju z Erikom Paulinom (Arrigoni), ki ga je po zaostanku z 2:3 v nizih premagal s 4:3, s tem, da se je zadnji niz končal na razliko. Veliko lažje delo je proti Tomažu Pelcarju, ki mu ni oddal niti niza. Zanimivo je, da je tudi v finalu za Hribarjem zaostajal z 2:3, v šestem in sedmem nizu pa je bil bolj zbran in zasluženo prišel še do druge letošnje zmage na odprtem turnirju. Tudi v Mengšu je bil v finalu boljši od Hribarja.

Izidi tretjega odprtega turnirja za članice

Izidi tretjega odprtega turnirja za člane