S finalnimi obračuni se je v Halmstadu na Švedskem končalo letošnje ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. V obeh konkurencah je prvo mesto odšlo na Kitajsko, v moški so Kitajci s  3:0 premagali Nemčijo, v ženski pa so Kitajke s 3:1 premagale Japonsko. Na Švedskem sta se izkazali tudi obe slovenski ekipi. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh so v močni skupini, iz katere je na koncu Nemčija osvojila drugo mesto, Švedska pa si je z Južno Korejo delila tretje, tekmovanje končali z delitvijo 17. do 20. mesta, medtem ko so izbranke Vesne Ojsteršek z delitvijo 29. do 32. mesta. Za njihove odlične nastope jim je čestital tudi Marjan Hribar, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.

Spoštovani,

Ob koncu ekipnega svetovnega prvenstva na Švedskem bi želel iskreno čestitati tako moški kot tudi ženski reprezentanci za odlične predstave in borbeno igro, ki sta jo obe ekipi kazali skozi celo prvenstvo. Moška vrsta je navdušila z zmagama proti Egiptu in Poljski ter odlično predstavo proti Nemčiji. Kasneje je imela že zaključno žogico za uvrstitev med najboljših 16 ekip. Ponovno je navduševal Bojan Tokić, ki je pravi specialist za ekipne dvoboje. Odlične igre je prikazal Deni Kožul, ki je zmagal na kar štirih tekmah, kako zahteven pa je nastop na SP pa je okusil še drugi naš mladi dragulj Darko Jorgić, ki je za las izgubil uvodni nastop proti 7. igralcu sveta in ta smola ga je spremljala večji del prvenstva. Z zmago proti 3. igralcu sveta Nemcu Ovčarovu, pa je ponovno dokazal, da sodi v sam svetovni vrh.

Dekleta so z zmago v svoji predtekmovalni skupini dejansko presegla vsa pričakovanja, poleg odlične Alex Galič sta tokrat zablesteli še Aleksandra Vovk, ki je kar po vrsti premagovala odlične igralke ter Katarina Stražar predvsem z zmago proti odlični turški igralki, ki sodi v sam evropski mladinski vrh. Žal je le malo zmanjkalo za še drugo zmago proti Italiji, za katero igrajo tri igralke izmed prvih 100 na svetovni jakostni lestvici. Vesna Ojsteršek je dala priložnost vsem igralkam in ekipo je dejansko spet krasil moštveni duh.

Čestitke še enkrat vsem za več kot odlične igre!

Marjan Hribar

Predsednik NTZS