Najboljši rezultat zadnjega dne mladinskega in kadetskega premium ITTF turnirja v italijanskem Lignanu je med slovenskimi predstavniki v kategoriji upov dosegla Sara Tokič. Članica Letrike iz Vrtojbe je v finalu izgubila proti Nemki Jele Stortz z 0:3 (-7, -6, -9). Pohvale si z uvrstitvijo v osmino finala in delitvijo devetega mesta zaslužita tudi Aljaž Godec in Mitja Omerzel, ki sta ju v kadetski kategoriji v igri dvojic zaustavila Kitajca Li Kuang in Peng Xiang.

V konkurenci upov je blestela Sara Tokič, nečakinja slovenskega olimpijca Bojana Tokiča, ki je bila v prvem krogu brez boja boljša od Italijanke Arianne Craco, v polfinalu je s 3:1 (5, -7, 10, 7) izločila Romunko Bianco Mei Rosu, v finalu pa je bila v končnici tretjega niza malenkost premalo zbrana, da bi prišla do vsaj do častnega niza. Mei Rosu je v prvem krogu zaustavila drugo slovensko predstavnico med najmlajšimi udeleženci turnirja v Lignanu, Enyo Moltara s 3:1 (-9, 6, 6, 5). Med dečki sta v kategoriji upov oba slovenska predstavnika s tekmovanjem končala v drugem krogu. V prvem je bil Aleks Ušaj prost, v drugem pa je bil boljši od njega domačin Daniele Spagnolo s 3:1 (5, -10, 5, 9), medtem ko je Miha Podobnik v prvem krogu s 3:1 (9, -8, 11, 8) ugnal Kanadčana Davida Mandelstama, zanj pa je bil nato s 3:0 (5, 4, 6) usoden Španec Daniele Berzosa, ki je nato izgubil šele v finalu.

Omerzel, ki je v soboto napredoval na glavni turnir, kjer je bil zanj premočan Portugalec David Bessa, in Godec sta v konkurenci dvojic v kadetski konkurenci po prostem prvem krogu v drugem premagala slovaško dvojico Felix Ivanco in Kamil Pach s 3:1 (5, 8, -7, 8). V osmini finala sta naletela na Kitajca Kuanga in Xianga, ki sta ju premagala s 3:0 (6, 7, 4). Luka Stražišar je v dvojicah igral s Portugalcem Franciscom Wahnonom. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem sta bila boljša od njiju Francoza Hugo Deschamps in Alexis Kouraich, medtem ko sta se Blažka Harkai in Nuša Kadiš od nadaljnjega tekmovanja poslovili v prvem krogu, kjer sta ju zaustavili Američanki Joanna Sung in Rachel Sung.