Miha Štamcar, 11.08.2019 ob 18:31

Na turnirju ITTF Challenge Plus v Lagosu v Nigeriji je kot edini slovenski predstavnik nastopil Bojan Tokič. Novogoričan je s tekmovanjem končal v osmini finala, zanj pa je bil usoden Francoz Alexandre Robinot, ki je zmagal s 4:2 (8, 4, 4, -7, -6, 10). Tokič bo že od četrtka naprej igral na turnirju ITTF World Toura v Bolgariji, ob njem pa bodo v Pa igrali še Darko Jorgič, Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aleksandra Vovk in Ana Tofant.

Izkušeni Novogoričan, ki bo klubsko kariero po skoraj dvajsetih letih spet nadaljeval v Italiji pri ekipi Apuania Carrara Tennistavolo, je bil v Lagosu postavljen za tretjega nosilca. V prvem krogu je trenutno 47. igralec svetovne lestvice brez večjih težav ugnal domačina Josepha Osedunkwuja s 4:0 (3, 3, 5, 7), nekaj več težav pa mu je povzročil njegov rojak Bode Abiodun. V dvoboju vrstnikov, oba sta stara 38 let, je s 4:2 slavil Tokič s 4:2(-9, 6, 4, 10, -5, 8).

V osmini finala mu je na nasprotni strani mize stal 23-letni Francoz Alexandre Robinot, sicer 109. igralec svetovne serije. Predvsem v prvih treh nizih Tokič nikakor ni prišel do svoje igre, kanček upanja se je pojavil po zmagi v četrtem in petem nizu, toda v dramatičnem šestem je bil bolj miren Robinot, ki pa je potem v četrtfinalu izpadel proti Indijcu Soumyajit Ghoshu. V finale sta se uvrstila domačin Quadri Aruna, sicer prvi nosilec turnirja, in Avstrijec Robert Gardos.

Bolj številčna bo slovenska zasedba na odprtem prvenstvu Bolgarije. Zanjo bo to ob odprtem prvenstvu Češke, ki bo teden dni pozneje v Olomoucu, eden zadnjih testov pred ekipnim evropskim prvenstvom v Nantesu od 3. do 9. septembra. Slovenska moška izbrana vrsta bo v Nantesu v prvem delu tekmovanja igrala v skupini E s Hrvaško in Nizozemsko, ženska ekipa pa se bo v skupini B pomerila z Nemčijo in Italijo. V boj za kolajne se bodo podali samo zmagovalci osmih skupin.