Drugi dan evropskih iger v Minsku so s tekmovanjem začeli tudi na namiznoteniškem turnirju. V prvem krogu posamičnega tekmovanja so bili slovenski predstavniki prosti, v drugem pa se je zmage veselil Bojan Tokič, medtem ko se je Alex Galič poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Ob Tokiču bo v nedeljo v tretjem krogu zaigral tudi Darko Jorgič, ki mu danes ni bilo treba igrati.

Najstarejši član slovenske namiznoteniške moške reprezentance, Bojan Tokič, turnirja v Minsku ni začel najbolje, saj v prvem nizu dvoboja z Litovcem Medardasom Stankeviciusom ni začel ravno obetavno. Mladi, 19-letni Litovec, je v uvodnem nizu 19 let starejšemu tekmecu prepustil le tri točke, toda že v drugem nizu je Tokič postavil stvari na svoje mesto. Vendar s tem njegovih težav še ni bilo konec, kajti v tretjem nizu je Stankevicius povedel s 4:0, nato pa prednost brez večjih težav ohranil do konca. V nadaljevanju je vendarle prišla do izraza večja kakovost Novogoričana, ki je nekaj več težav imel le še v šestem nizu, končni izid pa je bil 4:2 (-3, 8, -8, 7, 5, 10) za dolga leta prvega moža slovenskega namiznoteniškega igralca.

Brez visokih pričakovanj je v glavno mesto Belorusije prišla Alex Galič, ki je dolgo imela težave s poškodbo hrbta. Brez pravega treninga je bila proti razigrani Italijanki Giorgii Picollin, ki je na svetovni lestvici sicer za najboljšo slovensko igralko, brez pravih možnosti za uspeh. Italijanka je slavila s 4:0 (8, 5, 3, 4).

V nedeljo bo tekmovanje začel še aktualni državni prvak Darko Jorgič, ki je bil med 16 nosilci, ki jim ni bilo treba igrati prvih dveh krogov. Za uvrstitev v osmino finala se bo pomeril z Rusom Kirilom Skačkovom, ki je v drugem krogu izločil Madžara Adama Szudija, težje delo pa čaka Tokič, saj bo njegov nasprotnik Avstrijec Daniel Habesohn.

V ekipnem delu tekmovanja, ki se bo začel 27. junija, bo Slovenija v prvem krogu igrala z Dansko, v primeru zmage pa Jorgiča, Tokiča in Denija Kožula, ki posamičnega dela turnirja ne igra, v četrtfinalu čaka obračun z Avstrijo.