Svetovna namiznoteniška zveza je objavila najnovejši vrstni red na svetovni jakostni lestvici. Na njej je najvišje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, ki je s 111. mesta napredoval na 70. mesto, Darko Jorgič je s 76. nazadoval za dve mesti, blizu najboljši stoterici pa je na 108. mestu tudi Deni Kožul (141.). Sedemnajst mest je pridobila Alex Galič, ki je zdaj 113., Manca Fajmut je kot druga najboljša Slovenka 232., prvič pa se je na svetovni lestvici pojavila Aleksandra Vovk, ki je kot tretja najboljša slovenska igralka na 330. mestu. V moški konkurenci je prvi Kitajec Zhendong Fan, v ženski pa njegova rojakinja Meng Chen.

Bojan Tokič je spet najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici, je pa tudi med igralci, ki so največ napredovali. Pridobil je kar 41. mest. Nekoliko je padel Darko Jorgič, ki pa je na svetovni lestvici so 21 let na devetem mestu, precej pa je napredoval tudi Deni Kožul, ki je na lestvici do 21 let zdaj 25. Na svetovni članski lestvici je še 13 slovenskih igralcev, od tega je kar devet novincev. Jan Žibrat je zdaj na 275. mestu (pred tem je bil 218.), Uroš Slatinšek 496. (577.), Peter Hribar 902. (1128.), Tom Šfiligoj 949. (1073.), novinci pa so Tilen Cvetko na 561. mestu, Erik Paulin na 949., Rok Tratnik, Matija Novel, Damjan Zelko, Luka Norčič, Črt Urbančič Grm in Andraž Črepnjak pa si delijo 1027. mesto.

Na prvem mestu je še naprej Kitajec Zhendong Fen, Dimitrij Ovčarov, ki ga je Darko Jorgič premagal na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu, je s Timom Bollom (oba Nemčija) zamenjal mesti in je zdaj drugi, od četrtega do šestega mesta so Kitajci Xin Xu, Gaoyuan Lin in Log Ma, sedmi je Chen Ting Wong (Hongkong), osmi Sangsu Lee (Južna Koreja), deveti Koki Niva (Japonska) in deseti njegov rojak Tomokazu Harimoto.

Najboljša slovenska igralka na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem Alex Galč je vse bližje stoterici, saj je s 130. mesta napredovala na 113. Čeprav se je Manca Fajmut odpovedala igranju za slovensko izbrano vrsto, je še vedno druga najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici. Trenutno je 232, bila pa je 198. Prvič je na svetovni lestvici 17-letna Aleksandra Vovk, najprijetnejše presenečenje slovenske reprezentance v Halmstadu, ki je 330., Katarina Stražar je s 586. mesta napredovala na 386., Ana Tofant pa s 568. na 453. Novinke med najboljšimi igralkami sveta so ob Vovkovi še Lea Paulin (737.9, medtem ko si Lara Opeka, Gaja Mavri, Katja Gutnik, Saša Matis in Urška Čokelj delijo 746. mesto.

Tudi v ženski konkurenci na prvih mestih ni prišlo do večjih sprememb. Na prvi dveh mestih sta še naprej Kitajki Meng Chen in Yuling Zhu, tretja pa je Japonka Kasumi Ishikawa, med prvo deseterico pa so še Manyu Wang (Kitajska), Mima Ito (Japonska), Miu Hirano (Japonska), I-Ching Cheng (Tajvan), Xingtong Chen (Kitajska), Tianwei Feng (Singapur) in Shiwen Liu (Kitajska). Najboljša Evropejka na svetovni lestvici je Sofia Polcanova iz Avstrije, ki je na 17. mestu, med prvo dvajseterico pa je na 18. mestu le še Romunka Elizabeta Samara.

V ekipni konkurenci še ni nove lestvice. Za zdaj sta na prvem mestu obe kitajski reprezentanci, ki sta na Švedskem tudi osvojili naslov svetovnega prvaka. Med moškimi je druga Nemčija, tretja Japonska, Slovenija je 22., v ženski konkurenci pa Kitajski sledita Japonska in Tajvan, Slovenija je trenutno 41.