V tretjem krogu evropskih iger v Minsku je slovenski namiznoteniški tabor najbolj razveselil Bojan Tokič, ki je z odlično igro premagal sedmopostavljenega nosilca Daniela Habesohna. Izkušeni Novogoričan je Avstrijca premagal s 4:0 (11, 9, 3, 6) in se bo v osmini finala pomeril z Wang Yangom iz Slovaške. V svojem prvem nastopu na evropskih igrah pa je praznih rok ostal Darko Jorgič. Zanj je bil usoden Rus Kiril Sčakov, ki je slavil s 4:3 (-8, -8, 5, 5, 2, -11, 10).

Po sobotni zmagi nad Litovcem Medardasom Stankeviciusom se je Bojan Tokič v tretjem krogu pomeril z Avstrijcem Danielom Habesohnom, ki je bil v prvih dveh krogih prost. Najboljši Avstrijec na svetovni lestvici, trenutno je na 28. mestu, je bil proti nižje rangiranemu Tokiču, ki je na 55. mestu, v vlogi favorita, toda že v prvem nizu je Novogoričan, ki ga ob odsotnosti obolele selektorke Andreje Ojsteršek Urh vodi njegov oče Miroslav, nakazal, da bi bil to lahko njegov dan. Čeprav je bil v njem že v izgubljenem položaju, saj je Avstrijec vodil že z 10:6, je v dramatični končnici izkoristil svojo drugo zaključno žogico. Tudi drugi niz je bil izenačen vse do končnice, pri izidu 9:9 pa je Tokič dosegel dve zaporedni točki. Vodstvo z 2:0 v nizih je dolga leta najboljšemu slovenskemu namiznoteniškemu igralcu dalo krila, saj je v tretjem nizu nasprotniku prepustil le tri točke, v četrtem pa je po vodstvu z 8:6 dosegel tri zaporedne točke in se veselil uvrstitve v osmino finala. Njegov nasprotnik bo slovaški Kitajec Wang Yang, ki je na svetovni lestvici pet mest pred njim.

Najbolje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici je bil v prvih dveh krogih prost, saj je bil postavljen za 15 nosilca, medtem ko je njegov nasprotnik Kiril Skačkov iz Rusije v soboto v drugem krogu izločil Madžara Adama Szudija. Na svetovni lestvici je Jorgič trenutno na 45. mestu, Skačkov pa je sedem mest za njim. Slovenski državni prvak je dvoboj proti enajst let starejšemu Rusu začel obetavno, saj je v uvodnih dveh nizih obakrat slavil z 11:8. Toda v tretjem je prišlo do preobrata, Jorgiču ni prav nič uspevalo, predvsem to velja za peti niz, v katerem je osvojil le dve točki. V napetem šestem nizu je imel Skačkov dve zaključni žogici za končno zmago, obe je Jorgič ubranil, nato pa izkoristil svojo drugo zaključno žogico. Tudi odločilni sedmi niz je bil izenačen vse do konca, tokrat je prvi do zaključne žogice prišel 20-letni Hrastničan, končne zmage pa se je veselil Skačkov.