Kar tri ure je trajal derbi 14. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški med vodilnima ekipama državnega prvenstva. Na koncu je s 5:4 slavila Krka in si s tem skorajda že zagotovila prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko Fužinar Inter Diskontu I najverjetneje ostaja boj za drugo mesto. V preostalih tekmah je Maribor s 5:0 premagal Savinjo, Cornelleau Mengeš II je bil s 5:3 boljši od Sobote, Kema I pa prav tako s 5:1 od Kajuh Slovana. V ligi Vzajemna 1. SNTL je bilo najbolj zanimivo v Puconcih, kjer je domača Kema s 5:4 premagala Kajuh Slovan in v Zalogu, kjer je s 5:3 ugnal domačo Vesno, Arrigoni proti Jeseničankam slavil s 5:2, brez izgubljenega dvoboja pa je do dveh točk proti Preserju prišla Letrika.

Dvoboj v Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje med Krko in Inter Diskontom I je bil odločen šele v devetem dvoboju. Obračun med lani najboljšima slovenskima ekipama, ki sta vodilni tudi v letošnji sezoni, so bolje začeli domačini, ki so po dveh zmagah Tilna Cvetka in Lorencia Lupulescuja vodili s 3:1, vendar se Ravenčani s porazom še niso sprijaznili. Za preobrat je poskrbel Mitja Horvat, ki je dobil dvoboja s Tilnom Novakom in Tilnom Cvetkom, medtem ko je izkušeni Darko Jamšek na kolena spravil Lorencia Lupulesca, za katerega je bil to šele drugi poraz v sezoni. Zadnja dva niza je 49-letni Jamšek dobil na razliko. Toda krkaši so se z zmago Lupulescuja proti Janezu Petrovčiču, ki je svoji ekipi tudi priboril eno zmago, vrnili v igro, v odločilni deveti pa je presenetil Tilen Novak, ki je po zaostanku z 1:2 v nizih slavil v četrtem ter nato še petem nizu, slednjega je dobil z 11:9, premagal Jamška. Z zmago in novima dvema točkama so si Novomeščani bolj ali manj že zagotovili najboljše izhodišče v končnici državnega prvenstva.

Razburljivo je bilo tudi na tekmi med Kemo I in Kajuh Slovanom, kjer je bil junak dvoboja s tremi zmagami Damjan Zelko, dve pa je za Pucončanke prispeval Tomaž Pelcar. V gostujoči ekipi je bil dvakrat uspešen Andraž Novak, enkrat pa Denis Pintar. Osem dvobojev so videli tudi gledalci v Mengšu, kjer je najmlajša ekipa v prvi ligi premagala Sobočane. Po dvakrat sta bila uspešna Aljaž Frelih in Rok Trtnik, ki se je vrnil z mladinskega mednarodnega prvenstva Češke, enkrat pa Tim Pavli. Za Sobočane je dvakrat slavil Tomaž Roudi in enkrat Gaj Vidmar. Najlažjo pot do zmage so imeli na pogled Mariborčani, ki Savinjčanom niso oddali niti dvoboja, a so se zadnji trije končali na razliko. V domači ekipi sta se z dvema zmagama izkazala Gregor Komac in Danilo Piljak ter z eno Matevž Črepnjak.

Tekma Arrigoni – Mengeš I je preložena na 21. februar

Pomembni zmagi za Logatec in Kemo

V boju za tretje in četrto mesto so do pomembnih zmag prišle Logatčanke in Pucončanke. Spet se je izkazala Nina Zupančič, ki je v dvoboju z Založankami v gosteh prišla do treh zmag, dve pa je za zmago Logatca prispevala še Katja Gutnik. Za domačo Vesno je bila dvakrat uspešna Ivana Zera, enkrat pa Špela Trelec. Še bolj razburljivo je bilo v dvoboju med Kemo in Kajuh Slovanom, ki je bil odigran že 11. februarja. Čeprav je bila to zanjo edina zmaga v tem tekmi, je bila ena od junakinj domače ekipe Nuša Vogrinčič, ki je v odločilni partiji s 3:1 premagala Tajdo Šabanov. Sicer pa je bila najbolj zaslužna za domači dve točki Staša Matis, ki je dobila vse tri dvoboje, tudi z Laro Opeko, ki je ostala pri eni zmagi, dve je za Kodeljevčanke priigrala Tjaša Novak, eno pa tudi Tajda Šabanov. V domači ekipi, je bila ob treh zmagah Matisove in eni Vogrinčičeve, uspešna tudi Ana Kovačec, ki je prav tako presenetila Opeko.

Aktualne državne prvakinje so tudi brez Lee Paulin, ki je bila na mladinskem mednarodnem prvenstvu Češke, premagale Jeseničanke. Za gostje sta po enkrat zmagali Mojca Smolej in Nuša Bolte, v domači ekipi je obakrat slavila Jana Ludvik, do dveh zmag je prišla tudi Urška Čokelj, do ene pa Alenka Ačimovič. Najlažje delo je imela Letrika, ki je bila z dvema zmagama Lare Kompara in Gaje Mavri ter z eno Tine Mozetič boljša od Preserjank.

Ljubljana je bila v tem krogu prosta.

Izidi 14. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 14. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske