Slovenski namiznoteniški igralci, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu osvojili bronasto kolajno, bodo od 20. do 25. marca nastopili na turnirju svetovne serije ITTF v nemškem Bremnu. Na poti do glavnega turnirja, na katerem bo nastopilo le 32 najboljših posameznikov, bodo morali Bojan Tokič, Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat prebroditi kvalifikacije, nato pa še dva predkroga. Prvi nosilec moškega dela turnirja je Nemec Timo Boll. V konkurenci do 21 let bo Jorgić v prvem krogu igral proti Argentincu Marianu Mendezu, Deni Kožul pa s Kitajcem Ziyang Jujem.

Trenutno najvišje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić, ki je trenutno na 69. mestu, se bo za preboj v predkrog v skupini 50 boril proti Lucianu Jangu iz Argentine in njegovemu rojaku Maximillanu Huergu, ki ju ni med prvih 500 na svetovni lestvici ter Francozu Canu Akkuzu (97.), ki bo najverjetneje njegov največji tekmec za napredovanje. V nedeljo je Jorgić v bundes ligi izgubil proti Stefanu Fegerlu (40.) z 1:3, njegov Bad Königshofen pa je proti Borussii Düsseldorfu izgubil z 0:3.

Še težja naloga za napredovanje pa čaka najbolj izkušenega slovenskega igralca Bojana Tokića, ki bo v skupini 40 igral proti Brazilcu Gustavu Tsuboiju (47.) in 19-letnemu avstralskemu Kitajcu Xiqiju Linu (551.). Tokić je na svetovni lestvici trenutno na 117. mestu, v nedeljo pa je v 17. krogu nemške bundes lige premagal Omarja Assarja s 3:1, njegov Saarbrücken pa je slavil s 3:0.

Deni Kožul, ki je na 155. mestu svetovne lestvice, bo v skupini 17 igral proti domačinu Patricku Franziski (30.) in Daeseongu Choju (269.) iz Južne Koreje, Jan Žibrat (233.) pa v skupini 9 z Ricardom Waltherjem (41.) iz Nemčije in danskim Kitajcem Yujiem Zhaijem (174).

Kvalifikacije se začenjajo v torek, 20. marca.