V Lignanu v Italiji je od 20. marca do danes potekal ITTF Junior Circuit Premium za mladince in kadete. Najboljši izid sta med slovenskimi predstavniki dosegli mladinki Tara Kobetič in Lea Paulin, ki sta se prebili do četrtfinala med dvojicami, med posamezniki pa so na glavnem turnirju igrali mladinci Matija Novel in Rok Trtnik, mladinke Lea Paulin, Lara Opeka, Tara Kobetič in Tjaša Novak, med kadeti Miha Podobnik in Mihael Kocjančič ter kadetinje Nuša Kadiš, Sara Tokič in Blažka Harkai.

V mladinski konkurenci so bile vse štiri slovenske predstavnice uspešne v svojih predtekmovalnih skupinah. Prvo mesto so osvojile Lara Opeka, Tjaša Novak in Tara Kobetič, druga pa je bila Lea Paulin, vendar so vse štiri nato morale priznati svojih nasprotnic v prvem krogu glavnega turnirja. Bolj uspešne so bile med dvojicami, predvsem to velja za Taro Kobetič in Leo Paulin, ki sta se prebili med osem najboljših dvojic, kjer sta ju zaustavili Nemki Anastasija Bodnareva in Sophia Klee. Tjaša Novak in Lara Opeka sta se od tekmovanja poslovili v prvem krogu. V ekipnem delu tekmovanja so slovenske mladinke tekmovanje končale z drugim mestom v svoji skupini in se niso uvrstile na glavni turnir na katerem je igralo samo šest najboljših reprezentanc.

Do najboljšega izida sta med mladinci v posamični konkurenci prišla Matija Novel in Rok Trtnik. Aktualni mladinski državni prvak, Novel, je bil v svoji predtekmovalni skupini drugi, tako kot tudi Trtnik, za oba pa je bilo konec tekmovanja v prvem krogu glavnega turnirja. Tretje mesto so v svojih skupinah osvojili Mitja Omerzel, Aljaž Godec in Taj Lavrič. Dvojica Novel in Trtnik, ki je bila prejšnji teden najboljša na državnem prvenstvu v Izoli, je izpadla v drugem krogu, medtem ko so se Godec in Lavrič ter Omerzel, ki je igral z Edinom Šećebovićem iz BiH, od tekmovanja poslovili v prvem krogu. V ekipnem delu tekmovanja so bili slovenski mladinci tretji v svoji skupini.

V kadetski konkurenci so se tri Slovenke prebile do glavnega turnirja. Sara Tokič in Blažka Harkai sta bili v svoji predtekmovalni skupini prvi, Nuša Kadiš pa druga, medtem ko je Gaja Kobetič s tretjim mestom ostala brez glavnega turnirja. Kadiševa je nato izpadla v prvem krogu, v drugem pa je bilo konec tekmovanja za Tokičevo in Harkaijevo. Med dvojicami sta bili bolj uspešni Harkaijeva in Kobetičeva, ki sta se uvrstili v drugi krog, Kadiševa in Tokičeva sta izpadli v prvem krogu. Slovenske kadetinje so ekipni del tekmovanja končale na tretjem mestu svoje predtekmovalne skupine.

Mihael Kocjančič in Miha Podobnik sta bila v svojih predtekmovalnih skupinah druga, oba pa sta nato izpadla v prvem krogu glavnega turnirja. Tretje mesto sta v svojih predtekmovalnih skupinah osvojila Aljaž Goltnik in Dejan Tokič, Jure Smodiš je bil četrti. V drugem krogu sta med dvojicami izpadla Goltnik in Podobnik, v prvem pa Jokič in Kocjančič ter Smodiš, ki je igral s Srbom Dušanom Vezmarjem. Ekipo so slovenski kadeti osvojili četrto mesto v svoji predtekmovalni skupini.

V Lignanu so se pomerili tudi v konkurenci mlajših kadetinj in kadetov. Prav vsi slovenski predstavniki so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v predtekmovanju. Luka Jokič je bil tretji v svoji skupini, Tim Stajnko četrti, tretje mesto so osvojile tudi Ana Leskovšek, Lana Slatinšek, Nuša Žun Pogačar, medtem ko je bila Maja Belaj četrta.