V Ostravi se je v nedeljo začelo evropsko prvenstvo za mlajše kategorije v namiznem tenisu. Prvi dan tekmovanja so se v ekipnem delu tekmovanja od štirih slovenskih ekip najbolj izkazale mladinke, ki so s 3:1 premagale Švedsko in Slovaško, z dvema zmagama s 3:2 pa so se izkazali tudi mladinci, ki so bili boljši od Luksemburga in Črne gore. Eno zmago so proti Islandiji s 3:0 vpisala tudi kadetinje, ki so nato z Gruzijo izgubile z 1:3, praznih rok pa so v dvoboju s Črno goro ostali kadeti.

V svojem prvem dvoboju so slovenske mladinke ugnale Švedinje. Junakinja dvoboja je bila z dvema zmagama Katarina Stražar, enkrat je bila uspešna tudi Lea Paulin. Stražarjeva se je izkazala tudi proti Slovaški, saj je prav tako dobila oba svoja posamična dvoboja, do ene zmage pa je prišla še Lara Opeka. Danes se bodo pomerile za prvo mesto v skupini B s Poljsko.

Zelo dobro so svoje nastope v ekipni konkurenci začeli tudi slovenski mladinci, ki so najprej s 3:2 premagali Luksemburg, dvakrat je slavil Rok Trtnik, enkrat je bil uspešen še Taj Lavrič, nato pa so prav tako s 3:2 ugnali še Črno goro. V tem dvoboju so po enkrat zmagali Rok Trtnik, Aljaž Goltnik in Taj Lavrič. Danes jih čakata še dvoboja s Turčijo in Češko.

Obetavno so ekipni del tekmovanja začela slovenske kadetinje, ki so bile s 3:0 boljše od Islandije. Sara Tokič in Blažka Harkai sta bili uspešni v posamičnih dvobojih ter nato še v igri dvojic. Manj uspeha sta imeli nato proti Gruziji, ko je v prvem dvoboju slavila le Sara Tokič, na koncu pa je bilo 3:1 za Gruzijke. Danes se bodo kadetinje pomerile še z Estonijo in Grčijo.

Praznih rok pa so prvi dan tekmovanja ostali slovenski kadeti, ki jih je s 3:0 premagala Srbija. V posamičnih dvobojih sta izgubila Aljaž Goltnik in Mihael Kocjančič, izgubila pa je tudi dvojica Miha Podobnik in Aljaž Goltnik. Danes bodo igrali še z Anglijo in Škotsko.