Slovenski mladinski reprezentant Rok Trtnik se je s trenerjem Davidom Orešnikom od 18. do 27. septembra odzval povabilu jordanske princese ga. Zeine Shaban, predsednice jordanskega olimpijskega komiteja.  V sodelovanju s priznanim hrvaškim trenerjem Nikico Vukeljo sta gostovala v tamkajšnjem olimpijskem centru v Amanu. Član NTS Mengeš je skupino mladih igralcev iz Hrvaške dvakrat dnevno treniral skupaj z jordansko člansko moško in žensko reprezentanco, ki se pripravlja na olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

»Treningi so potekali v olimpijskem Centru v Amanu. Poleg namiznega tenisa tu domujejo še drugi športi, saj Jordanija v zadnjem času veliko vlaga v vse olimpijske športe, še posebej pa v mlade domače športnike in športnice. Center je moderno opremljen s svojo kliniko, restavracijo, fitnesom, bazenom, večnamenskimi dvoranami za posamične in ekipne športe ter spalnim kompleksom,« je prve vtise strnil David Orešnik, ki je z Nikico Vukeljo vodil vse treninge.

Domače vodstvo je ocenilo priprave kot nadvse uspešne. »Naredila se je dodana vrednost različnih soigralcev in soigralk, predvsem pa sta priprave zaznamovala velika delovna vnema in izmenjava informacij ter dobrih praks. Dogovorili smo se za morebitno nadaljnje sodelovanje, tako v Jordaniji kot pri nas v Sloveniji,« je še dodal trener mengeškega kluba, ki je z Rokom Trtnikom pripomogel tudi k večji slovenski prepoznavnosti izven dvorane. Princesi Zeini sta reprezentančno majico Tibhar Slovenija, tradicionalno idrijsko čipko v obliki ljubljanskega zmaja ter knjigo o lepotah Slovenije. Tudi princesa Zeina, v mladosti tudi soudeleženka številnih mednarodnih tekmovanj pod okriljem ITTF, je izrazila željo po sodelovanju in se celo pozanimala za možnost skupnih priprav v Sloveniji.

Upati je, da bo do podobnih akcij prišlo tudi v prihodnosti.