Tudi v letošnji sezoni vseh pet slovenskih reprezentantov igra v tujini. Edini, ki je trenutno brez tekem, je Peter Hribar. Z drugo ekipo Saarbrückena igra v drugi nemški bundesligi, ki pa po enem odigranem krogu čaka na nadaljevanje sezone, zato pa je za Darkom Jorgičem (Saarbrücken) in Denijem Kožulom (Grünwettersbach) v prvi nemški bundesligi že štirinajst odigranih krogov. Kapetan slovenske izbrane vrste, Bojan Tokič, je v začetku novembra zapustil italijansko Carraro in se preselil k francoski ekipi Jura Morez. V prvi avstrijski ligi, v skupini za obstanek, pa v letošnji sezoni za St. Urban, igra Tilen Cvetko.  

Darko Jorgič

V še eni »čudni« namiznoteniški sezoni, je imel od slovenskih reprezentantov največ tekem Darko Jorgič, ki je ob nemškem državnem prvenstvu s Saarbrücknom igral na turnirju lige prvakov in osvojil končno drugo mesto, v prvi polovici novembra pa je v kitajskem Weihaju igral na turnirju za svetovni pokal. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici ITTF, trenutno je na 31. mestu, v začetku sezone v nemškem prvenstvu ni bil najbolj uspešen, kar velja tudi za njegov Saarbrücken. Toda v zadnjem času mu gre veliko bolje, saj v treh letošnjih odigranih tekmah njegova ekipa še ni izgubila, sam pa je izgubil le dvoboj z Maksimom Grebnevim, premagal pa je Macieja Kubika, Raresa Siposa in Tobiasa Sälzerja. Letos je bil Saarbücken s 3:1 boljši od ekipe Zugbrücke Grenzau, s 3:2 je premagal do takrat drugouvrščeni Liebherr Ochsenhausen in minulo nedeljo s 3:1 še Bad Homburg.

Deni Kožul

Zelo dobro gre v novem letu tudi aktualnemu slovenskemu državnemu prvaku Deniju Kožulu, ki se je z Grünwettersbach uvrstil na zaključni turnir pokala Nemčije, kjer pa je v polfinalu moral priznati premoč trenutno najboljši nemški ekipi, Borussi Düsseldorf. Vendar so se morali aktualni evropski klubski prvaki pošteno potruditi, da so prišli do zmage, že v prvem dvoboju pa je Kožul šele v petem nizu moral priznati premoč Tima Bolla. Zato pa Kožul in soigralci v letu 2021 še ne poznajo poraza v državnem prvenstvu, saj so po vrsti premagali Schwalbe Bergneustadt s 3:2 (Kožul je bil boljši od Beneditka Dude), s 3:1 so bili boljši od ekipe Rhön Sprudel Fulda-Maberzell (Kožul je z 1:3 izgubil proti Quadriju Aruni) in minulo nedeljo s 3:0 še od ekipe Zugbrücke Grenzau (Kožul je s 3:1 premagal Ioannisa Sgouropoulosa).

Po 14. odigranih krogih vodi Borussia Düsseldorf s samo enim porazom, z devetimi zmagami in petimi porazi pa so od drugega do četrtega mesta Saarbrücken, Liebherr Ochsenhausen in Neu-Ulm, Grünwettersbach pa je z osmimi zmagami in šestimi porazi za zdaj peti.

Bojan Tokič

Zelo dobro gre v francoski prvi ligi za zdaj tudi Bojanu Tokiču, ki je iz Carrare prestopil v Juro Morez, predlanskim državnim prvakom. Za izkušenega Tokića se francoska liga ni začela na najboljši možni način, saj je v svojem prvem dvoboju ostal praznih rok proti Paru Gerellu, vendar je njegova ekipa na koncu vseeno zmagala s 3:1. Veliko boljše je bilo za Tokiča nadaljevanje sezone, saj je v naslednjih šestih dvobojih izgubil le še proti Canu Akkuzu iz Rouena. Rouen je tudi sicer premagal Jura Morez s 3:1. V letu 2021 so v francoskem prvenstvu do zdaj odigrali le še en krog, v katerem je Jura Morez doma s 3:0 premagala Pontoise-Cergy, izkušeni novogiričan pa je bil boljši od Patricka Bauma. V francoskem prvenstvu vodi Les Poups D’Angers, ki ima točko več od Jure Moreza, vendar tudi tekmo več.

Tilen Cvetko

Nemoteno poteka tudi državno prvenstvo v avstrijski bundesligi, v kateri v letošnji sezoni za St. Urban v spodnji polovici prve lige igra tudi Tilen Cvetko. Do zdaj so odigrali devet tekem, z zmago, štirimi remiji in štirimi porazi pa je St. Urban na šestem mestu. Mladi slovenski reprezentant v svoji prvi sezoni v najmočnejši avstrijski ligi igra uspešno, saj je prišel do enajstih zmag, vknjižil pa je tudi pet porazov. V drugem delu sezone ga čaka še devet krogov.

Peter Hribar

»V drugi bundesligi smo do zdaj odigrali le štiri tekme, s tem, da smo zadnjo igrali 1. novembra. Od takrat naprej so ves čas prestavljali koledar lige. Po zadnjih informacijah naj bi z ligo nadaljevali 16. februarja, vendar vse čedalje bolj kaže na to, da pred marcem ne bomo začeli. Odigrali bomo samo prvi del sezone, kar pomeni, da nas čaka samo še pet tekem do konca sezone in tudi to še ni zagotovljeno, saj je odvisno od situacije s covidom. Kljub temu sem ves čas v Nemčiji, kjer se normalno trenira, na voljo pa imam tudi več časa, da izboljšam svojo igro v tehničnih elementih. Treningi so odlično vodeni, tako da sem zadovoljen, če pa slučajno z ligo ne bomo nadaljevali, bo pa poudarek na čim boljši pripravljenosti za OI v Tokiu,« pa je iz Saarbrückna sporočil Peter Hribar, edini član slovenske moške reprezentance, ki v tem trenutku ne igra.

Jan Žibrat

Pozabiti pa ne smemo na Jana Žibrata, člana slovenske reprezentance, ki je leta 2017 v Luksemburgu osvojila bronasto kolajno. V zadnjih dveh sezonah igra v tretji nemški ligi za ekipo Wöschbach, v kateri je tudi trener v mlajših selekcijah, je pa tudi njen prvi igralec. Tudi Wöschbach je v letošnji sezoni odigral le štiri tekme, tri dobil in eno izgubil in je trenutno drugi, Žibrat pa se lahko pohvali s šestimi zmagami in dvema porazoma.

Andreja Ojsteršek Urh

»Dejstvo je, da je letošnja sezona spet zelo čudna, ampak dobro je vsaj to, da večina reprezentantov igra in v glavnem zelo dobro. Kako pa bo z mednarodnimi turnirji, je v tem trenutku težko reči. Trenutno naj bi bila dva turnirja v Dohi, in sicer od 28. februarja do 13. marca v t. i. mehurčku, čeprav so bili še pred novim letom predvideni trije takšni ‘mehurčki’. Razpis za olimpijske celinske kvalifikacije je poslala tudi Evropska namiznoteniška zveza, kamor pa nam na srečo ne bo treba, saj smo se že uvrstili v Tokio,« pa je trenutno dogajanje na mednarodni namiznoteniški sceni komentirala Andreja Ojsteršek Urh, ki jo letos s svojimi varovanci čaka še evropsko ekipno prvenstvo, ki je predvideno septembra v Cluj-Napoci v Romuniji. Po zadnjih informacijah ima slovenska moška reprezentanca že zagotovljeno mesto med najboljšimi ekipami, ki se bodo borile za naslov evropskega prvaka.