Miha Štamcar, 16.02.2019 ob 08:51

Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v Hodoninu na Češkem v ekipnih bojih uvrstila v četrtfinale, kjer se bo danes pomerila z reprezentanco Singapurja. Blizu napredovanja so bili tudi slovenski mladinci, ki so v svoji predtekmovalni skupini osvojili drugo mesto. Obe slovenski kadetski reprezentanci sta bili v predtekmovanju na četrtem mestu v svojih skupinah.

Katarina Stražar, Lara Opeka in Lea Paulin so v težki predtekmovalni skupini vse tri tekme dobile s 3:2 in se uvrstile med osem najboljših ekip. V prvem krogu proti Hrvaški so po vse tri po enkrat zmagale, do odločilne zmage pa je v zadnjem dvoboju prišla Paulinova, ki je Hrvatico Klaro Bardač premagala s 3:2. Tudi proti tretji ekipi Češke je bila junakinja mlada Izolčanka, ki je dobila oba svoja dvoboja, spet pa je v odločilnem petem slavila s 3:2. Eno zmago je dodala še Katarina Stražar. Podoben razplet, kot na prvi tekmi predtekmovalne skupine je imela tudi zadnja proti Franciji. Pri izidu 2:2 je odločilni peti dvoboj igrala Paulinova, ki je v pravem maratonu s 3:2 (6, -14, 9, -4, 11) premagala Iso Cook.

Za slovenske mladince je bila usodna Srbija, ki jih je premagala s 3:0, zato pa so Matija Novel, Rok Trtnik in Taj Lavrič s 3:2 premagali Avstrijo. Vsi trije so dobili po en dvoboj, zadnjega petega je s 3:0 dobil Trtnik.

Tekmovanje so začeli tudi v kadetski konkurenci. Slovenske kadetinje in kadeti so v svojih predtekmovalnih skupinah tekmovanje končali na četrtem mestu. Za Gajo Kobetič, Nušo Kadiš in Blažko Harkai in  so bile usodne Portugalke, ki so zmagale s 3:0, z 1:3 je bila boljša od njih tudi druga češka ekipa, prav tako pa je s 3:1 slavil tudi Wales. Obakrat je zmagala Blažka Harkai. Brez zmage so ostali tudi Mihael Kocjančič, Aljaž Goltnik in Miha Podobnik, ki so z 0:3izgubili proti Rusiji, Franciji in Slovaški.