Miha Štamcar, 11.07.2019 ob 22:02

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije se je v Ostravi končal ekipni del tekmovanja. Najboljši izid so od štirih slovenskih ekip prispevala mladinke, ki so po porazu s Poljsko evropsko prvenstvo končale na osmem mestu. Manj uspeha so imele preostale slovenske ekipe, kadetinje so bile na koncu 30., kadeti 32. in mladinci 34. V petek se bo začelo tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Poljakinje so slovenske mladinke premagale že v prvem delu ekipnega dela tekmovanja, boljše pa so bile tudi v tekmi za sedmo mesto. Edino zmago za slovensko izbrano vrsto je prispevala Tjaša Novak, medtem ko sta bili sestri Katarzyna in Anna Wegrzy premočni za Leo Paulin, Laro Opeka in Tjašo Novak. Naslov evropskega prvaka je osvojila Nemčija, ki je v finalu s 3:2 premagala Rusijo.

Slovenski mladinci so igrali za uvrstitev za končno 33. mesto. V izenačenem dvoboju so morali priznati zmago Bolgarom, ki so slavili s 3:2. Za slovensko ekipo sta zmagala Rok Trtnik in Aljaž Godec brez zmage je ostal Taj Lavrič. Evropski prvak je postala Rusija, ki je v finalu s 3:2 premagala Azerbajdžan, za katerega igrajo kar trije Kitajci.  

S končnim 30. mestom so se morale zadovoljiti slovenske kadetinje, ki so najprej premagale Gruzijo s 3:2, z dvema zmagama se je izkazala Sara Tokič, eno je prispevala Blažka Harkai, nato pa so z 1:3 izgubile z Norveško. Edino zmago je prispevala Tokičeva, naslov evropskih prvakinj pa so osvojile Francozinje, ki so v finalu premagale Rusijo s 3:1.

Z dvema zmagama so se končnega 32. mesta veselili slovenski kadeti, ki so v prvi tekmi premagali Izrael. Po eno zmago sta prispevala Mihael Kocjančič in Aljaž Goltnik, uspešna je bila tudi dvojica Mihael Kocjančič in Miha Podobnik. Še boljšo igro so mladi Slovenci prikazali proti Gruziji, ki so jo premagali s 3:1. Tokrat sta do zmag prišla Aljaž Goltnik in Miha Podobnik, ki sta posamičnima zmagama dodala še zmago v igri dvojic. Do naslova evropskega prvaka je prišla Rusija, ki je v finalnem obračunu s 3:2 premagala Romunijo.