Na najnovejši svetovni jakostni lestvici ITTF je Slovenija v moški konkurenci na desetem mestu. Tako visoko do zdaj še ni bila, prav tako ne Darko Jorgič, ki je med posamezniki 41., le mesto za njim pa je Bojan Tokič. Prvič se je med stoterico najboljših igralcev na svetu prebil Deni Kožul, ki je 99. V ženski konkurenci je osem mest pridobila Alex Galič, ki je kot najboljša slovenska igralka na 74. mestu.

Na prvih treh mestih v ekipni moški konkurenci ni na novi jakostni lestvici nobenih sprememb. Še naprej je na prvem mestu Kitajska, sledijo pa ji Japonska in Južna Koreja. Najboljša evropska reprezentanca je Nemčija, ki je četrta, med deseterico pa so še Švedska, Francija, Avstrija in prvič tudi Slovenija, kar je odlična napoved za svetovno prvenstvo posameznikov in dvojic v Budimpešti, ki bo na sporedu od 21. do 28. aprila. Tudi v ženski konkurenci so na prvih treh mestih Kitajska, Japonska in Južna Koreja, najboljše Evropejke so Romunke na sedmem mestu, Slovenke pa so 42.

V posamični konkurenci je Darko Jorgič na svetovni lestvici prehitel Bojana Tokiča. Aktualni slovenski državni prvak je napredoval za 13 mest in je 41., Tokič pa za devet in je mesto za njim. Štiri mesta je pridobil tudi Deni Kožul, ki je prvič napredoval med najboljših sto igralcev na svetu. Jan Žibrat je izgubil nekaj mest in je zdaj na 443. mestu, Peter Hribar je napredoval na 468. mesto iz 498., eno mesto je pridobil še Tilen Cvetko, ki je 603., pred njim pa je še Uroš Slatinšek na 533. mestu. Prva tri mesta še naprej držijo Zhendong Fan, Xin Xu in Gaoyuan Lin, med Evropejci je najboljši Timo Boll, ki je peti in je tudi edini evropski igralec med deseterico. Long Ma, zmagovalec prvega letošnjega turnirja Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Dohi je enajsti. Na svetovni lestvici so še Tilen Cvetko (603.), Erik Paulin (603.), Damjan Zelko (1106.), Črt Grm Urbančič (1106.), Luka Norčič (1106.), Rok Trtnik (1106.), Matija Novel (1106.), Andraž Novak (1106.), Matevž Črepnjak (1106.).

Vse po starem je na vrhu tudi v ženski posamični konkurenci, kjer je med prvih pet igralk sveta kar pet Kitajk, vodi pa Ning Ding pred Yuling Zhu in Meng Cheng. Takoj za njimi je Manyu Wang, ki je bila najboljša v Dohi, na petem mestu pa je finalistka Shiwen Liu. Najboljša Evropejka je Bernadette Szocs, ki je 17., od slovenskih igralk pa je osem mest pridobila državna prvakinja Alex Galič, ki je 74., čeprav že nekaj časa ne igra je z 293. mestom še vedno druga najboljša Slovenka Manca Fajmut, Aleksandra Vovk je pridobila dve mesti in je 293., Ana Tofant je iz 408. mesta napredovala na 353., pet mest je izgubila Katarina Stražar in je 547. Na lestvici so še Lea Paulin (810.), Katja Gutnik (843.), Staša Matis (843.), Urška Čokelj (843.), Gaja Mavri (843.) in Lara Opeka (843.).