Mladinska reprezentanca Singapura je na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v Hodoninu na Češkem v četrtfinalu ekipnega dela tekmovanja premagala slovensko izbrano vrsto s 3:1. Tekmovanje v posamični konkurenci in v dvojicah so začeli tudi v kadetski konkurenci, z uvrstitvijo na glavni turnir pa se je izkazala Gaja Kobetič, ki je z Nušo Kadiš med dvojicami izpadla v drugem krogu.

Za slovenske mladinke se je dvoboj s Singapurkami začel obetavno, saj je Katarina Stražar s 3:2, zadnji niz je dobila na deseti točki, premagala Jingyi Zhou. Žal nadaljevanje zanjo, Laro Opeka in Leo Paulin ni bilo več tako uspešna, saj so vse tri izgubile po en dvoboj. Blizu napredovanje so bili v petek tudi slovenski mladinci v postavi Matija Novel, Rok Trtnik in Taj Lavrič, ki so v svoji predtekmovalni skupini končali na drugem mestu, medtem ko sta bili obe kadetski ekipi v svojih skupinah četrti.

Za slovenski kadetski izbrani vrsti se je tekmovanje v Hodoninu bolj ali manj končalo danes. Aljaž Goltnik in Miha Podobnik sta v svoji predtekmovalni skupini bila brez zmage, z eno zmago pa se je od tekmovanja na tretjem mestu poslovil Mihael Kocjančič. S po eno zmago sta bili tudi Blažka Harkai in Nuša Kadiš, obe sta bili v svoji skupini tretji, zato pa se je z dvema izkazala Gaja Kobetič, ki je bila druga in se bo v nedeljo v prvem krogu glavnega turnirja pomerila z Emo Lovrič iz BiH. V njeni skupini je nastopila tudi Kiara Šegula, ki igra za avstrijsko reprezentanco. Mlada Ptujčanka je bila tretja.

Kobetičeva se je izkazala s Kadiševo tudi med dvojicami, saj sta v prvem krogu premagali Čehinji Adelo Sazimovo in Patricio Segetovo s 3:1 (8, -9,7, 5), v drugem krogu pa sta bili boljši od njiju Madžarki Csenge Adamik in Kira Balogh s 3:2 (-6, 7, -8, 6, 4). Blizu napredovanja v drugi krog je bila tudi dvojica Goltnik in Podobnik, ki je v izenačenem obračunu izgubila proti Avstrijcema Samuelu Ametiju in Julianu Rzihauscheku z 2:3 (7, -9, -7, 12, -7).