Že pred začetkom letošnjega državnega prvenstva je bila Krka v najožjem krogu favoritov za naslov državnega prvaka v ligi Vzajemna 1. SNTL moški. Res je, da je v Nemčijo odšel Peter Hribar, ki je bil v lanski sezoni eden od nosilcev novomeške ekipe, vendar je prišel Lorencio Lupulesku, ki je odlično nadomestil mladega slovenskega reprezentanta. Že po rednem delu državnega prvenstva so bili Novomeščani prvi, v polfinalu končnice so bili v dveh tekmah boljši od Keme I, v finalu pa so prav tako z 2:0 v zmagah premagali še Maribor.

Varovanci Nevena Karkovića, ki je v povratni finalni tekmi končnice tudi zaigral, so polovico dela na poti do ubranitve naslova opravili že v sredo, ko so Mariborčane premagali s 5:2. Čeprav so gostje iz Maribora po zaslugi Matica Slodeja, ki je bil boljši od Karkovića, dobro začeli povratno tekmo v Drgančevju, je bilo nadaljevanje tekme v znamenju domače ekipe.  

»S klubom ‘živim’ že skoraj sedemnajst let. Imamo dobro vodstvo, močno vrsto fantov, zato mi je bila današnja finalna tekma še poseben motiv. V prvi tekmi sem imel nekaj smole, pri 2:2 sem v petem nizu igral dobro, a končalo se je tesno, žal za nasprotnika. Slovenski pregovor pravi slab začetek, dober konec. In tako je tudi bilo. Lepo je biti prvak z ekipo, ki živi za namizni tenis,« je po tekmi dejal Neven Karković, trener in igralke novomeške Krke.

»Kjer koli sem že igral, sem vedno stavil zelo visoko. Tako v Italiji, Avstriji, Srbiji kot tudi v Sloveniji. Za NTK Krka sem vedel, da je dobro organiziran klub s petimi zaporednimi naslovi državnih prvakov in močno sem si želel, da bi z mojo pomočjo prišli do šeste ‘zvezdice’. In smo prišli. Sem v ekipi slovenskih državnih prvakov, kar si štejem v posebno čast,« ni skrival zadovoljstva Lorencio Lupulesku, ki je v celotnem prvenstvu izgubil le tri dvoboje, dobil pa jih je kar 47.

Zadnjo točko v letošnjem državnem prvenstvu je v dvoboju z Matevžem Črepanjakom dosegel Tilen Cvetko, ki drži tudi prvo mesto na slovenski lestvici. »To je moj tretji zaporedni naslov ekipnih državnih prvakov. Če sem zadovoljen? Seveda, še posebej, ker me je danes bučno spodbujala družina! Sicer pa lahko zapišete, da je bil vsa ta leta tudi klub NTK Krka moja družina. V njem sem iz rosno mladega igralca naredil kar lepo namiznoteniško kariero,« je dejal 19-letni aktualni slovenski državni prvak do 21 let.

Pomembno vlogo v naslovu državnih prvakov sta imela tudi Tilen Novak in Aljaž Šmajcelj. »Kaj reči le nekaj minut po tem, ko s kolegi osvojiš naslov ekipnih državnih prvakov? Najbrž le to, da nam šesti zaporedni naslov predstavlja obvezo za še bolj zagnano delo. Seveda sem izjemno zadovoljen, tudi zato, ker sem bil skozi vso sezono ‘zraven’ in ker sem tudi sam z nekaj lepimi zmagami prispeval pomembne točke. V imenu ekipe pa bi se za spodbujanje zahvalil najbolj zvestim navijačem,« se je navijačem zahvalil Novak, Šmajcelj pa je dopolnil: »Biti član tako kakovostne vrste je seveda poseben izziv. Letos sem zaradi poškodbe zaigral samo na dveh prvenstvenih tekmah in trener je bil z mojim prispevkom zadovoljen. Današnjo tekmo sem spremljal dokaj sproščeno, saj sem po zmagi in prikazanih igrah v Mariboru vedel, da nam ne more spodleteti. Je pa res, da smo tam s 3:2 zmagali samo v eni partiji, doma pa kar v treh. Dokaz, da je bila letošnja liga dokaj izenačena. Ponosen sem, da je naslov državnih prvakov ostal v Drgančevju.«

Seveda pa so pomembno vlogo v naslovu državnega prvaka igrali tudi nekateri ljudje v ozadju. V prvi vrsti starosta novomeškega kluba Ivan Kapš: »Izredno sem zadovoljen, da sem v tako uspešnem klubu, kjer so igralci vrhunski športniki in med seboj veliki prijatelji. Vodstvu NTK Krke iskreno čestitam za šesti zaporedni naslov,« je bil novega naslova vesel Kapš, ki je tudi vodja ekipe.

 »Za nami je dolga in naporna liga, ki je od igralcev in trenerjev zahtevala veliko dela. V klubu so bili nekateri prepričani, da bo NTK Krka brez težav osvojila šesti zaporedni naslov, a danes so navijači videli, kako trdo je treba garati tudi na tekmah, da zmagaš. Res sem ponosen na našo peterico igralcev, ki je v osvojitev vložila veliko dela, kajti da postaneš prvak, ni tako preprosto. Zahvalil bi se tudi nekaterim članom, na katere se fantje in jaz vedno lahko zanesemo. Zdaj si vsi zaslužimo kratek počitek. V tem času bo treba opraviti nekaj analiz in premisliti, kako naprej. Sicer pa fantom še enkrat iskrene čestitke,« pa je dejal neutrudni predsednik NTK Krka Tomaž Kralj.