V prvi nemški bundesligi si je Borussia Düsseldorf po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra slovenski reprezentant Deni Kožul, že uvrstila v finale končnice, le še zmaga pa do ponovitve finala letošnje lige prvakov loči Saarbrücken. Aktualni nemški državni prvak je v domači dvorani proti ekipi Liebherr Ochsenhausen že zaostajal z 0:2, toda Patrick Franziska in Darko Jorgič sta najprej izid izenačila, odločilno zmago pa je Saarbrücknu priborila dvojica Shang Kun in Patrick Franziska.

Polfinalni obračun z Ochsenhausnom se za domači Saarbrücken ni začel ravno obetavno, saj je v prvem dvoboju Francoz Simon Gauzy premagal Jorgiča s 3:0 (8, 5, 6), v drugem pa je bil Brazilec Hugo Calderano prav tako s 3:0 boljši od Shanga Kuna. Domačo ekipo je med žive vrnil nemški reprezentant Patrick Franziska, ki je bil v dramatičnem dvoboju s 3:2, peti niz se je končal z izidom 14:12, boljši od nadarjenega, 18-letnega Poljaka Samuela Kulczyckega.

Polno preobratov je bilo tudi na dvoboju med Jorgičem, trenutno 31. igralcem svetovne lestvice in Calderanom, ki je na zadnji svetovni lestvici na šestem mestu. Na turnirju WTT v Dohi, je pred slabim mesecem dni v osmini finala s 3:2 slavil Hrastničan, potem ko je zaostajal že z 0:2. Tudi v tokratnem njunem obračunu je bil Brazilec bližje zmagi, v tretjem nizu je Jorgiču prepustil le dve točki. V četrtem je Calderano vodil že z 8:1, kar ni bilo dovolj za njegovo slavje, na pragu zmage pa je bil tudi v petem nizu pri vodstvu z 9:5, toda kot že velikokrat do zdaj, se najboljši slovenski igralec ni predal, tako da je še drugič na kolena spravil odličnega Brazilca. Njegovo delo sta v igri dvojic dokončala Franziska in Kun, tudi v tem dvoboju proti Gauzyju in Kulczyckemu pa je odločal peti niz, ki je z 11:9 pripadel igralcema Saarbückna.

»Proti Gauzyju res nisem pokazal dobre igre, je pa res, da je bil Francoz zelo agresiven in je v dobri formi. Tudi dvoboj proti Calderanu sem začel malce slabše, toda po zaostanku z 1:2 mi je le uspel preobrat, a katerim sem pomagal ekipi do pomembne zmage. Vesel sem, da smo vsi grizli do konca in verjeli v končni uspeh,« je uspeh svoje ekipe komentiral Jorgič.

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v soboto, 10. aprila, v Ochsenhausnu, morebitna tretja pa dva dni pozneje v Saarbücknu.