V Preboldu je v organizaciji NTK Savinja danes potekalo tudi državno prvenstvo v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov. Naslova državnih prvakov sta se v posamični konkurenci veselila Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec), med dvojicami pa so se naslova veselili Zoja Žolek in Živa Dogar (Cirkovce/Kema) ter Miha Podobnik in Aleks Ušaj (Logatec/Letrika).

V konkurenci 40 mlajših kadetinj je naslov državne prvakinje ubranila Sara Tokič, ki je dobro formo potrdila že v predtekmovanju, ko je v svoji skupini izgubila le en niz. Z dobrimi predstavami je nadaljevala tudi v finalni skupini, v kateri je bila v prvem krogu prosta, na poti do finala pa je brez izgubljenega niza premagala Niko Uršič (B2), Izo Weiss (Savinja) in v polfinalu še Nežo Pogačar Žun (Mengeš). Zelo razpoložena je bila tudi Enya Moltara (Kajuh Slovan), ki je predtekmovanje prav tako končala z le enim izgubljenim nizom, v finalni skupini pa je bila boljša od Zale Kontelj (Vesna), Ane Gergek (Kema) in v polfinalu s 3:1 še od Eve Horvat (Sobota). V finalu je dvoboj med prvima nosilkama državnega prvenstva pripadel Sari Tokič, ki je slavila s 3:1 (-11, 8, 8, 5), druga je bila tako Enya Moltara, tretje mesto pa sta si delili Neža Pogačar Žun in Eva Horvat.

Tudi v finalu mlajših kadetov, kjer je nastopilo 72 tekmovalcev, sta se v finalu pomerila prva nosilca državnega prvenstva, Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski (Savinja). S 3:0 (4, 3, 5) se je naslova državnega prvaka veselil Logatčan, ki je svoj edini niz izgubil v četrtfinalu proti Luki Jokiću (Mengeš). Pred tem je v svoji predtekmovalni skupini osvojil prvo mesto, v finalni skupini pa je bil boljši še od Tima Stajnka (Vesna), Tineta Ivančiča (Arrigoni) in v polfinalu še Aleksa Ušaja (Letrika). Še bolj prepričljivo je do finala prišel Brin Vovk Petrovski, ki do finala sploh ni izgubil niza, v finalni skupini pa je s 3:0 premagal Jureta Čampo (Rakek), Erazma Janca (Ljubno) in v polfinalu Andraža Zupančiča (ŠD SU), ki se je tako kot Ušaj moral zadovoljiti z bronasto kolajno.

Med dvojicami sta Zoja Žolek in Živa Dogar v finalnem dvoboju s 3:1 (4, 7, -8, 6) ugnali Saro Tokič in Evo Horvat, bronaste kolajne pa so pripadle Ani Leskošek in Maji Belaj (Savinja/Kidričevo) ter Katarini Lešnjak in Zali Kontelj (Vesna).

Do svoje druge zlate kolajne na letošnjem državnem prvenstvu pa je prišel Miha Podobnik, ki se je naslova veselil še z Aleksom Ušajem med dvojicami. Podobnik in Ušaj sta v finalu po hudem boju ugnala dvojico Luka Jokić in Jure Kaker (Mengeš/Muta) s 3:2 (-18, 7, -10, 8, 1). Bronastih kolajn so se veselili Andraž Zupančič in Bor Klešnik (ŠD SU/Vesna) ter Brin Vovk Petrovski in Miha Fatur (Savinja).

Izidi DP za mlajše kadetinje in kadete

Mlajše kadetinje posamezno

Mlajši kadeti posamezno

Mlajše kadetinje dvojice

Mlajši kadeti dvojice