Na državnem prvenstvu mlajših kadetinj in kadetov v Novem mestu sta naslova državnih prvakov osvojila Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Bobek (Mengeš) in Aljaž Bobek (Fužinar Inter diskont). Nečakinja Bojana Tokiča je v finalu s 3:0 (8, 6, 6) premagala Laro Belaj (Kema), Bobek pa je bil s 3:0 (9, 4, 9) boljši od Davida Grada (Mengeš). Med dvojicami sta slavili Lara Belaj in Kiara Šegula (Kema/tujina), ki sta v dramatičnem finalnem obračunu slavili proti dvojici Polona Horvat in Tina Cafuta (Fužinar Inter diskont/Muta) ter Aljaž Bobek in Blaž Lapajne (Fužinar Inter diskont/Muta), ki sta ugnala Matica Čoparja in Brina Vovka Petrovskega (Savinja) s 3:1 (-7, 9, 9, 7).

Sara Tokič je bila že pred začetkom državnega prvenstva v vlogi prve favoritinje, še ne dvanajstletna igralka Letrike pa je z odličnimi igramo potrdila svoj velik talent. Vendar njena pot do finalnega dvoboja ni bila ravno lahka, saj je v polfinalu šele po ogorčenem boju premagala vrstnico Kiaro Šegulo s 3:2 (6, 2, -14, -9, 9). V drugem polfinalu je bila Lara Belaj s 3:1 (6, 6, -8, 9) boljša od Tine Cafute (Muta), v finalu pa Tokičeva Belajevi ni prepustila niti niza.

Drugi nosilec državnega prvenstva mlajših kadetov Aljaž Bobek je bil v Novem mestu v odlični formi, saj ni izgubil niti dvoboja. V polfinalu je s 3:0 (8, 6, 4) premagal Brina Vovka Petrovskega, v finalu pa z istim izidom še Davida Grada. Igralec Mengša, ki je bil peti nosilec, je v polfinalu zaustavil prvega nosilca Miho Podobnika s 3:2 (1, -5, -9, 9, 8).

V igri dvojic sta v konkurenci mlajših kadetinj Lara Belaj in Kiara Šegula v polfinalu s 3:0 (6, 5, 8) ugnali Zoja Žolek in Kim Kastelic (Cirkovce Šternmatik/Krka). Težje delo sta v polfinalu imeli Polona Horvat in Tina Cafuta, ki sta bil s 3:2 (7, -3, -8, 12, 9) boljši od Sare Tokič in Eve Horvat (Letrika/Sobota), v finalu pa sta šele v petem nizu s 14:16 morali priznati premoč Belajevi in Šeguli.

Nekaj lažjo pot sta do naslova državnih prvakov med dvojicami v konkurenci imela Aljaž Bobek in Blaž Lapajne. Bobek in Lapajne sta svoj edini niz do finala izgubila v drugem krogu, ko sta s 3:1 (3, 5, -11, 4) ugnala Tomija Puglieseja Štuvo in Alaina Zboržila (Arrigoni), v polfinalu pa sta nato s 3:0 (8, 7, 6) premagala Jureta Krakerja in Alina Lesnika (Muta). V finalu sta se morala pošteno potruditi, da sta strla odpro Matica Čoparja in Brina Vovka Petrovskega. Člana Savinje sta v polfinalu proti Mihi Podobniku in Aleksu Ušaju (Logatec/Letrika) zaostajala že za dva niza, na koncu pa slavila s 3:2 (-8, -5, 7, 9, 4).

V nedeljo bo na sporedu še državno prvenstvo v konkurenci do 21 let.

Izidi DP za mlajše kadete in kadetinje