Miha Štamcar, 18.12.2020 ob 22:05

V »mehurčku« v Düsseldorfu bodo v četrtek na sporedu že polfinalne tekme lige prvakov, med štirimi najboljšimi evropskimi ekipami pa je tudi nemški Saarbrücken, za katerega igra najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgič. Po zaostanku z 0:2, so aktualni nemški državni prvaki v četrtfinalu premagali francoski GV Hennebont s 3:2, preobrat pa je z zmago proti Dancu Andersu Lindu začel prav Jorgić. V polfinalu se bo Saarbrücken pomeril s prvim favoritom lige prvakov, ruskim Fakel-Gazprom Orenburgom.

Zadnji četrtfinalni dvoboj lige prvakov se je začel ob 20.30, končal pa nekaj pred polnočjo. V njem je GV Hennebont po zaslugi Cedrica Nuytincka in Omarja Assarja že vodil z 2:0 v nizih, za prvo dramo pa sta poskrbela Anders Lind in Darko Jorgić. Na koncu se je veselil 22-letni Hrastničan, ki je svojega danskega vrstnika premagal s 3:2 (12,-5, 13, -10, 3). Njegova zmaga je dala krila Kun Shangu in Patricku Franziski, ki sta svoja uvodna dvoboja izgubila. Izkušeni Kitajec je proti Nuytincku zaostajal že za dva niza, nato izid izenačil, zanimivo, da so se vsi nizi končali na šest, v odločilnem petem nizu pa je slavil s 6:4. Nič manj napet ni bil dvoboj med Franzisko in Assarjem, ki se je prav tako končal šele v petem nizu. Nemec je proti Egipčanu povedel z 2:0 v nizih, Assar je nato izid izenačil, petega pa je, tako kot pred njim Kun Shang, Franziska dobil s 6:4.

»Po zaostanku je bil na meni velik pritisk, da vrnem ekipo nazaj v življenje, vendar mi je to dalo samo dodatno energijo. Franziska in Kun sta nato samo dokončala delo. Dan premora nam bo prišel zelo prav, saj sledi dvoboj z Orenburgom, ki je v vlogi favorita tudi za končno zmago, toda z dobro igro jih lahko tudi presenetimo. V drugem dvoboju je v prednosti Borussia Düsseldorf, toda če kdo od ruskih igralcev preseneti Tima Bolla, bo vse odprto,« je na kratko dogajanje na turnirju lige prvakov v Düsseldorfu komentiral Jorgič.

»Darko Jorgič je samo potrdil, da je igralec najvišjega razreda. Čeprav je bila na njem velika odgovornost, je svojo nalogo opravil z odliko. Zagotovo je bila to prelomnica. Tudi moj zadnji dvoboj z Assarjem je bil težek, kajti nikoli prej ga še nisem premagal,« pa je po tekmi dejal Franziska, trenutno 16. igralec svetovne kakovostne lestvice.

V preostalih treh četrtfinalih obračunih je Borussia Düsseldorf s 3:1 premagala Sporting Club de Portugal, ruski TTSC UMMC je bil s 3:1 boljši od poljske ekipe Dartom Bogorica Grodzisk Mazowiecki, Fakel-Gazprom Orenburg pa je s 3:0 izločil dansko ekipo Roskilde Bordtennis BTK 61. Za Fakel-Gazprom igrajo Vladimir Samsonov, Marcos Freitas in Dimitrij Ovthcarov.

Finalni obračun bo na sporedu v petek.