Na državnem prvenstvu za mladinke in mladincev, ki je v soboto in nedeljo v organizaciji NTK Arrigoni potekalo v Izoli, sta bila med posamezniki najboljša Lea Paulin (Arrigoni) in Rok Trtnik (Mengeš). Slednji se je naslova državnega prvaka veselil tudi v moških dvojicah v paru s klubskim soigralcem Aljažem Frelihom, v mešanih dvojicah pa s klubsko soigralko Taro Kobetič. Po pričakovanjih sta bili v ženskih dvojicah najboljši Katarina Stražar (Mengeš) in Aleksandra Vovk (Krka).

Čeprav je v finalnem obračunu prvih dveh nosilcev posamičnega mladinskega državnega prvenstva Rok Trtnik Matiji Novelu (Arrigoni) oddal le en niz, je do naslova na vse prej kot lahek način, saj so prav vsi nizi končali na razliko. V končnicah posameznih nizov je bil bolj zbran Trtnik, ki je slavil s 4:1 (9, 10, -10, 12), že v polfinalu pa ga je v klubskem obračunu namučil Aljaž Frelih, ki je izgubil s 3:4 (6, -4, 8, 8, -11, -8, -6). Nekaj lažjo pot do finala je v polfinalu imel Novel, ki je bil s 4:2 (6, -17, 11, -5, 9, 5) boljši od Taja Lavriča (Vesna), pred tem pa je v četrtfinalu s 4:3 premagal Luko Breznika (Interdiskont).

Napeti in izenačeni dvoboji so bili tudi med mladinkami. Tudi tu sta se v finalu pomerili prvi nosilki, le da je tu druga nosilka premagalo prvo nosilko. Katarina Stražar je na prvo resnejšo oviro naletela v polfinalu, kjer je s 4:2 (-3, -7, 10, 13, 9, 9) premagala svojo partnerico v igri dvojic, Katarino Stražar. Za uvrstitev v finale se je morala potruditi tudi Lea Paulin, ki je v polfinalu po izenačenem dvoboju ugnala Laro Opeko (Kajuh Slovan) s 4:1 (9, 9, -4, 10, 7), v finalu pa s 4:2 (7, 9, -8, 4, -10, 8) nato še Stražarjevo. Po prvem mestu na državnem prvenstvu do 21 let, je šestnajstletna Izolčanka prišla še do naslova državne prvakinje v mladinski konkurenci.

Izredno dramatičen je bil polfinalni obračun med moškimi dvojicami, v katerem sta Rok Trtnik in Aljaž Frelih šele v petem nizu strla odpor bratov Jožka in Mitje Omerzela (ŠD SU) s 3:2 (8, -6, 4, -9, 9). Dvoboj se je končal z zmago dvojice iz Mengša, ki je nato manj težav imela v finalu, v katerem je s 3:0 (5, 5, 5) premagala Taja Lavriča (Vesna) in Luko Breznika (Interdiskont). V polfinalu sta Lavrič in Breznik s 3:1  (9, -3, 8, 6) ugnala dvojico Matija Novel in Martin Kocjančič (Arrigoni).

Katarina Stražar in Aleksandra Vovk sta med dvojicami na celotnem turnirju izgubili le en niz, in sicer v polfinalu, ko sta s 3:1 (-10, 4, 7, 4) premagali Laro Opeka in Tjašo Novak (Kajuh Slovan). V finalu sta bili Stražarjeva in Vovkova boljši od Lee Paulin in Nuše Bolte (Jesenice) s 3:0 (8, 7, 5), izolsko-jeseniška naveza pa je v polfinalu s 3:1 (-10, 5, 8, 6) ugnali sestri Taro in Niko Kobetič (Mengeš).

Do svojega tretjega naslova državnega prvaka pa je Rok Trtnik prišel v paru s Taro Kobetič, ki sta v klubskem finalu s 3:1 (13, 7, -7, 8) premagala Aljaža Freliha in Katarino Stražar. V polfinalu sta bila Trtnik in Kobetičeva s 3:2 (-6, 10, -4, 7, 10) boljša od dvojice Matija Novel in Lea Paulin, Frelih in Stražarjeva pa s 3:1 (9, 9, -6, 4) od dvojice Lovro Jemec (Logatec) in Nuša Bolte (Jesenice).

Izidi DP za mladince in mladinke

Mladinci posamično

Mladinke posamično

Mladinci dvojice

Mladinke dvojice

Mladinci mešane dvojice