Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke so v organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta na Ravnah na Koroškem slavili Ravenčani in Mengšanke. Domači Fužinar Inter Diskont je do prvega mesta prišel s petimi zaporednimi zmagami v postavi Kristijan Žigon, Luka Breznik, Aljaž Godec, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek, prav tako pa so s petimi zmagami lanskoletni naslov s Ptuja ubranile Mengšanke, ki so igrale v postavi Katarina Stražar, Nika, Tara in Vita Kobetič.

V soboto sta v svojih skupinah prvi mesti osvojila Fužinar Inter Diskont in Arrigoni, ki je na Ravnah na Koroškem branil lanskoletno prvo mesto s Ptuja. Ravenčani so v 2. predtekmovalni skupini s 5:0 ugnali Kemo, s 5:1 pa Tempo in Velenja in Mengeš I, ki se je skupaj z njimi uvrstil v nedeljske boje od prvega do četrtega mesta. V 1. predtekmovalni skupini so odstopali Izolčani, ki so svoja edina dvoboja izgubili proti ekipi ŠD SU in Mengšu II, brez izgubljenega dvoboja pa so premagali Savinjo. Ob branilcih državnega naslova so se med štiri najboljše ekipe uvrstili še mladinci novomeškega ŠD SU-ja.

Ravenčani in Izolčani so v današnji prvi tekmi s 5:1 premagali Novomeščane oziroma Mengšane, tako da je o prvem mestu odločal njihov medsebojni obračun. Čeprav je v izolski ekipi Matija Novel dobil oba svoja dvoboja, to ni zadoščalo za ubranitev naslova, kajti ravenska ekipa je imela v svojih vrstah Žigo Kristijana Žigona, ki je tako kot Novel dobil oba svoja dvoboja, dvakrat je bil uspešen tudi Luka Breznik, eno zmago pa je dodal še Aljaž Godec. V odločilni tekmi za končno tretje mesto so se pomerili Mengšani in Novomeščani, v izredno izenačenem dvoboju pa so se z zmago v zadnji partiji Mitje Zavca bronaste kolajne razveselili varovanci Davida Orešnika. Junak mengeške ekipe je bil Rok Trtnik s tremi zmagami, eno je ob Zavcu dodal še Rok Grad, medtem ko sta Matija Zupančič in Mitja Omerzel za novomeško ekipo osvojila po dve zmagi.

Petega mesta so se veselili mladinci Keme, šesti je bil Tempo, sedmi Mengeš II in osma Savinja.

Mengšanke s 5:4 boljše od Kajuh Slovana

Prava drama se je odvijala med mladinkami, kjer je o naslovu državnih prvakinj, kot se je izkazalo pozneje, odločala tekma tretjega kroga v 1. predtekmovalni skupini med ekipama Mengeš I in Kajuh Slovan. Lanskoletne državne prvakinje so se morale pošteno potruditi, da so zlomile odpor Ljubljančank. Največ zaslug za njihovo zmago je imela članska reprezentantka Katarina Stražar, ki je dobila vse tri dvoboje, pred odločilnim devetim dvobojem je bila enkrat uspešna še Tara Kobetič, medtem ko sta bili za Kajuh Slovan po dvakrat uspešni Tjaša Novak in Lara Opeka. V odločilnem dvoboju je nato Nika Kobetič s 3:1 ugnala Tajdo Šabanov. Pred tem je prva ekipa Mengša s 5:3 premagala Letriko in s 5:0 ravenski Fužinar Inter Diskont, igralke s Kodeljevega pa so s 5:2 premagale domačinke turnirja in s 5:1 Letriko.

V 2. predtekmovalni skupini so izstopale Izolčanke, ki so po en dvoboj izgubile proti Krki in Kemi, s 5:0 pa so premagale Mengeš II. Med štiri najboljše ekipe se je uvrstila še Kema, ki je bila s 5:1 boljša od Mengša II in s 5:0 od Krke.

V finalni skupini so Mengšanke nadaljevale svoj zmagoviti niz, vendar so se morale v dvoboju s Pucončankami pošteno potruditi za zmago s 5:3. Spet je bila Katarina Stražar tista, ki je s tremi zmagami prispevala levji delež, s po eno zmago pa sta svoje dodali dvojčici Vita in Tara Kobetič. Nič manj razburljiv ni bil njihov dvoboj z Izolčankami, pri katerih je blestela Lea Paulin, ki je s 3:2 dobila tudi dvoboj s Stražarjevo. Na ta način je bila Paulinova edina igralka, ki je mladinski finalni turnir končala brez poraza, toda za Mengšanke je bila ob Stražarjevi dvakrat uspešna še Tara Kobetič, enkrat pa se je zmage veselila še Vita Kobetič. Ker so Izolčanke v svojem prvem današnjem dvoboju s 5:3 izgubile tudi proti Kajuh Slovanu, so se na koncu morale zadovoljiti s tretjim mestom. Edine tri zmage za Arrigoni je prispevala Lea Paulin, za Kajuh Slovan sta bili po dvakrat uspešni Tjaša Novak in Lara Opeka, enkrat pa še Tajda Šabanov. Kodeljevčanke so bronasto kolajno potrdile še v dvoboju s Kemo.

Na petem mestu je državno prvenstvo za mladinke končal Fužinar Inter Diskont, šesti je bil Mengeš II, sedma Letrika in osma Krka.

Velja še omeniti, da je na otvoritveni slovesnosti domači klub Fužinar Inter Diskont doniral dve mini namiznoteniški mizi Vrtcu Ravne.

Izidi državnega prvenstva za mladince

Izidi državnega prvenstva za mladinke