V soboto in nedeljo je v organizaciji NTK Sobota v Murski Soboti potekal zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Naslova državnih prvakov so se med kadeti veselili namiznoteniški igralci Keme, ki so v odločilni tekmi s 5:4 premagali Mengeš I, tretji je bil Arrigoni. Izenačeni boji so bili tudi med kadetinjami, kjer je Mengeš v svoji zadnji tekmi s 5:2 premagal Fužinar Inter Diskont, ki je bil drugi, tretje mesto pa je osvojila Letrika.

Kema in Mengeš I sta se v današnjo finalno skupino uvrstila kot zmagovalca sobotnih predtekmovalnih skupin. Pucončani so v drugi predtekmovalni skupini osvojili prvo mesto celo brez izgubljenega dvoboja, ob njih pa se je v finalno skupino uvrstila še Savinja. Tretji je bil Logatec, četrta pa Letrika. Nekoliko težjo pot do prvega mesta v prvi predtekmovalni skupini so imeli Mengšani, ki so do prvega mesta prišli po zmagi nad Arrigonijem, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Zaloška Vesna je predtekmovanje končala na tretjem mestu, medtem ko je bila Muta četrta.

Pucončani in Mengšani so si v svojem prvem nedeljskem obračunu z zmagama proti Arrigoniju oziroma Savinji zagotovili najmanj drugo mesto na letošnjem ekipnem državnem prvenstvu. V izredno izenačenem dvoboju so se na koncu naslova veselili Pucončani, ki so do njega prišli v deveti partiji med Ninom Šegulo in Davidom Gradom. Boljši je bil Šegula, enkrat je bil uspešen še Jan Lipič, junak odločilnega obračuna pa je bil Jure Smodiš, ki je dobil vse tri svoje partije, turnir v Murski Soboti pa je končal brez poraza. V ekipi Mengša sta po dvakrat zmagala Dejan Jokić in Aljaž Goltnik. V odločilni tekmi za tretje mesto so Izolčani s 5:3 premagali Savinjčane. Trikrat je bil uspešen Uroš Žavbi, dvakrat Mihael Kocjančič, v ekipi Savinje je dvakrat slavil Brin Vovk Petrovski, enkrat pa Matic Čopar. Končno peto mesto je osvojil Logatec, šesta je bila Vesna, sedma Muta in osma Letrika.

Ravenčanke, ki so v Murski Soboti branile naslov državnih prvakinj, so v prvi predtekmovalni skupini premagale vse tri svoje nasprotnice, tudi Kemo, ki se je kot drugouvrščena ekipa uvrstila v finalno skupino. Tretja je bila Krka in četrti Kajuh Slovan. Težje je do prvega mesta v drugi predtekmovalni skupini prišel Mengeš. Do odločilne pete zmage je v dvoboju z Letriko prišla Živa Markič, ki je bila pred tem uspešna še enkrat, dve zmagi je prispevala tudi Gaja Kobetič, eno pa Brina Markič. Za ekipo iz Vrtojbe sta po dvakrat zmagali Sara Tokič in Eva Cerkvenič. Tretja je bila Savinja in četrta Sobota.

V prvi nedeljski finalni tekmi so Mengšanke brez večjih težav premagale Kemo, zato pa je dvoboj med Ravenčankami in Vrtojbenkami končal šele po deveti partiji, v kateri je Urška Večko ugnala Valentino Mišigoj. Večkova je bila uspešna tudi v dvoboju z Evo Cerkvenič, dve zmagi je prispevala še Nuša Kadiš, eno pa Polona Horvat, za Vrtojbenke je trikrat slavila Sara Tokič in enkrat Eva Cerkvenič. V tekmi za tretje mesto Letrika s 5:3 premagala Kemo, v odločilni tekmi za naslov državnih prvakinj pa so Mengšanke s tremi zmagami Gaje Kobetič ter po eno Žive Markič in Brina Markič, v ravenski ekipi pa je dvakrat slavila Nuša Kadiš. Končno peto mesto je osvojila Savinja, šesta je bila Sobota, sedma Krka in osmi Kajuh Slovan.

Izidi ekipnega DP za kadete

Izidi ekipnega EP za kadetinje