V prvem krogu 1. SNTL moški, ki se bo v prvem delu tekmovanja odvijala enokrožno, sta bili v soboto na sporedu le dve tekmi. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišla Kema, ki je doma s 5:2 premagala oslabljeno branilko naslova, Krko, v dvoboju obeh novincev v ligi pa je Muta, prav tako s 5:2, premagala ŠD SU. Preostale tri tekme uvodnega kroga bodo na sporedu po novem letu. V 1. SNTL za ženske so bile na sporedu tekme desetega kroga, v derbiju kroga pa je bila Ljubljana s 5:0 boljša od Kajuh Slovana. S 5:0 je v Vrtojbi slavila tudi Vesna, tri tekme pa so se končale z izidom 5:1. Arrigoni je bil v gosteh uspešen v Logatcu, Inter Diskont na Jesenicah, Kema pa doma proti Preserju.

Junak dvoboja v Puconcih je bil Tomaž Pelcar, kar štirje od sedmih obračunov pa so se končali šele v petem nizu. Trije od njih so pripadli domači ekipi, prva dva že uvodoma, ko je Luka Norčič premagal Tilna Novaka, medtem ko je Pelcar strl odpor Aljaža Šmaljclja. Obe partiji sta se v petem nizu končali na razliko. Pelcar je nato s 3:1 premagal še Novaka, s 3:1 pa je slavil tudi proti Lorenciu Lupulescuju, s katerim je Kemi dokončno prinesel dve dragoceni točki. Do ene zmage je ob Norčiču prišel še Damjan Zelko, ki je bil s 3:2 boljši od Šmaljclja. Za Krko je bil dvakrat uspešen Lupulescu.

Zadovoljni so bili tudi na Muti, saj so domačini premagali novomeški ŠD SU. Za gostje je bil nepremagljiv Uroš Slatinšek, vendar sta bili njegovi zmagi premalo za končni uspeh. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala, izkušena Bojan Pavič in Danilo Piljak, eno zmago pa je dodal še Matic Slodej.

Vodilni ekipi do prepričljivih zmag

Ljubljana je hitro pozabila na poraz proti Arrigoniju v prejšnjem krogu, saj tokrat Kodeljevčankam ni prepustila niti dvoboja. Najbližje zmagi je bila Lara Opeka, ki je proti Niki Veronik slavila v petem nizu, medtem ko njena sestra Zala in Tamara Pavčnik svojima nasprotnicama nista prepustili niti niza.

Izolčanke so še naprej v odlični formi, kajti tudi v Logatcu so prišle do novih dveh točk, spet pa sta imeli največ zaslug Jana Ludvik in Lea Paulin, ki pa sta do zmag proti Nini Zupančič oziroma Kaje Okorn prišli šele v petem nizu. Končno zmago je potrdila Urška Čokelj, za domačo ekipo je bila uspešna Zupančičeva.

Poraza Kajuh Slovana in Logatca so se najbolj razveselili v taboru Vesne, ki je v Vrtojbi prišla do sedme letošnje zmage in na tretjem mestu prehitela Kodeljevčanke, obe ekipi imata po 14 točk, medtem ko Logatčanke zdaj za njimi zaostajajo za štiri točke. Po dvakrat sta bili uspešni Ivana Zera, ki je tako Evo Cerkvenič kot Saro Tokič premagala s 3:2 in Špela Trelec, tudi ona j e odpor Tokičeve strla v petem nizu, enkrat je slavila tudi Tjaša Supanič.

V igri za končnico je ostala tudi Kema, ki je pričakovano premagala Preserje. Gostje so do častne zmage prišle po zaslugi Polone Letnar, v domači ekipi sta dvakrat zmagali Nuša Vogrinčič in Staša Matis, enkrat pa Blažka Harkai. Tudi zmaga Ravenčank na Jesenicah sodi v kategorijo pričakovanih. Za Jeseničanke je bila uspešna le Nuša Bolte, ki je bila boljša od Urše Večko, za Ravenčanke pa sta Polona Horvat in Nuša Kadiš zmagali po dvakrat, do ene zmage pa je prišla še Lea Kadiš.

Izidi 1. kroga v 1. SNTL moški:

Kema I – Krka  5:2, Muta – ŠD SU 5:2, Maribor – Arrigoni 11. januar, Cornilleau Mengeš II – Mengeš I 19. januar, Savinja I – Inter Diskont 23. januar.

Izidi 1. SNTL ženske, 10. krog

Ljubljana – Kajuh Slovan 5:0, Kema – Preserje 5:1, Logatec – Arrigoni 1:5, Jesenice – Inter Diskont 1:5, Letrika – Vesna 0:5.

Vrstni red: 1. Arrigoni  18 (49:16), 2. Ljubljana 18 (48:15), 3. Vesna 14 (42:24), 4. Kajuh Slovan 14 (38:28), 5. Logatec 10 (38:32), 6. Kema 10 (32:30), 7. Inter Diskont 8 (30:35), 8. Letrika 6 (22:39), 9, Jesenice 2 (13:48), 10. Preserje 0 (5:50).

Foto: Jure Zauneker