Na drugem letošnjem turnirju svetovne serije ITTF sta v Bremnu v članski konkurenci do zmage od četverice Slovencev prišla Bojan Tokič in Darko Jorgić. Tokić je v svoji skupini v svojem prvem dvoboju premagal Xiqija Lina s 4:1, medtem ko je Jorgić po porazu s Francozom Canom Akkuzum z 2:4 v drugem dvoboju s 4:0 ugnal Argentinca Huerga. Praznih rok sta prvega dne ostala Deni Kožul, ki je moral priznati premoč Daeseong Choja iz Severne Koreje ter Jan Žibrat, ki je izgubil oba svoja dvoboja. Na turnirju do 21 let je Jorgić v prvem krogu premagal Mariana Mendeza iz Argentine, Kožul pa se je po porazu s Kitajcem Ziyang Yujem poslovil od nadaljnjega tekmovanja v tej konkurenci.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec zadnjih let Bojan Tokić, ki je trenutno na 119. mestu svetovne lestvice, je v skupini 40 v svojem prvem dvoboju s 4:0 premagal mladega avstralskega Kitajca Xiqija Lina s 4:1 (7, 6, 10, -8, 5). V sredo ga čaka odločilni dvoboj za napredovanje v predkrog glavnega turnirja z Brazilcem Gustavom Tsuboijem (47.).

S polovičnim uspehom je članski turnir začel aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgić (69.) v skupini 50, ki je proti Francozu Canu Akkuzu (97.) vodil z 2:1 v nizih, nadaljevanje pa zanj ni bilo več tako uspešno, čeprav je imel v petem in šestem nizu blizu uspeha. Končni izid je bil 4:2 (-12, 10, -9, 4, 8, 9) za Akkuza. V svojem drugem dvoboju je Jorgić nato brez težav ugnal Argentinca Maximiliana Huerga s 4:0 (2, 5, 1, 5), v sredo pa ga čaka še obračun z njegovim rojakom Lucianom Jangom.

»Škoda za Darka Jorgića, ki mu igra proti Akkuzu, ki je zadnji dve leti njegova rak rana, ni stekla. Za nameček je imel Francoz še srečo s ‘pardoni’, ki jih je bilo res vesliko,« je Jorgićev poraz komentirala Andreja Ojsteršek Urh, trenerka slovenske reprezentance.

S porazom je kvalifikacije članskega turnirja začel tudi Deni Kožul (155.), ki ga je v skupini 17 premagal Daeseong Cho (269.) iz Severne Koreje s 4:0 (6, 8, 8, 5). V sredo se bo Kožul pomeril še z Nemcem Patrickom Franzisko (30.), ki je v drugem današnjem dvoboju skupine 17 s 4:2 premagal Choja.

Od nadaljnjega tekmovanja se je že poslovil Jan Žibrat (233.), ki je proti danskemu Kitajcu Yujlu Zhaiju (174.) izgubil z 1:4 (-6, -9, -4, 7, -3), nato pa še proti prvemu nosilcu skupine 9 Nemcu Richardu Waltherju (41.) z 0:4 (9, 2, 9, 4).

Na turnirju do 21 let Darko Jorgić napredoval v drugi krog, v prvem je s 3:0 (4, 3, 2) premagal Mariana Mendeza iz Argentine, v drugem krogu bo v sredo igrali s Švedom Trulsom Moregardom. Poslovil pa se je Deni Kožul, ki ni imel sreče z žrebom, saj je že v prvem krogu naletel na Kitajca Ziyanga Yuja, ki je zmagal s 3:0 (1, 9, 6).