V športnem objektu, kjer se izvaja vadba namiznega tenisa, morajo biti zagotovljeni vsi predpisani tehnični in varnostni pogoji, ki jih zahtevajo razglašene odredbe RS za varovanje pred okužbo virusa Covid-19 v času razglašene epidemije.

1. Igralci in igralke, ne smejo pristopiti k trenažnemu procesu in morajo ostati doma, če imajo bolezenske znake in simptome (kot so na primer povišana telesna temperatura, izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, bolečine v mišicah, slabo počutje), če so morebiti celo okuženi z virusom COVID-19 in še nimajo zunanjih znakov okužbe, če živijo z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19 ali jim je bila zaradi tesnega stika z bolnikom c COVID-19 (doma ali drugje) odrejena karantena, če ne skrbijo za ustrezno in redno higieno rok ter higieno kašlja, če se ne izogibajo osebam, ki kažejo znake okužbe dihal;

2. Vadba mora potekati na eni mizi le med dvema posameznima igralcema ali igralkama (v nadaljevanju igralci), ki morata imeti vsak po najmanj 20 kvadratnih metrov igralnega prostora. Namizni tenis seveda ni kontaktni šport in igralca sta med seboj ves čas oddaljena najmanj od vsaj cca. 2,5 m do nekje do 10 m, ker ju loči dolžina površine igralne mize. Oddaljenost od morebitnih ostalih igralcev na sosednji mizi pa mora biti najmanj 5 m. Število igralcev, ki lahko istočasno izvajajo vadbo v dvorani  je zato odvisna od velikosti površine igralne dvorane. Poleg igralcev je dovoljena prisotnost le najmanjšega potrebnega števila trenerjev za ustrezno izvedbo trenažnega procesa (ni dovoljena udeležba gledalcev, staršev..).

3. V dvorani ne sme biti v uporabo preostalih športnih rekvizitov, ki bi lahko potencialno vplivali na prenos virusa. Igralci uporabljajo poleg namiznoteniške mize le svoje igralne loparje, svoje tehnične pripomočke, žogice in svoja igralna oblačila.

4. V dvorani je potrebno onemogočiti uporabo tribun. Igralci naj prihajajo na treninge že v čim bolj ustrezni športni opremi (da se ne potrebujejo preveč preoblačiti). Na za to posebej pripravljene klopi igralci le odložijo svoja zgornja oblačila pred začetkom vadbe. Med posameznimi klopmi za odlaganje oblačil in športne torbe mora biti vsaj 2 m razdalje. Vsak igralec mora imeti svojo posebno označeno steklenico tekočine (ali svoj bidon) ter svojo osebno brisačo ki ju bo obvezno le on uporabljal med treningom in vsak svojo plastenko z razkužilom za roke.

5. Garderobe in ostali skupni prostori v dvorani naj bodo zaklenjeni in jih igralci ne smejo uporabljati.

6. Vadba mora potekati točno po v naprej določenem razporedu. Vsi udeleženci se morajo časovno natančno evidentirati.

7.  Po končani vadbi se morajo vse uporabljene igralne žogice in morebitni preostali za izvedbo treninga uporabljeni rekviziti, razen igralnih loparjev, natančno razkužiti.

8.  Igralci morajo vse morebitne med vadbo nastale smeti in steklenice za pijačo po koncu treninga shraniti v dvojno vrečo in jih odnesti s seboj iz dvorane.

9. Igralci morajo na trening priti ali se pripeljati obvezno posamezno (razen morebitnih članov iz iste družine) v predpisani varnostni razdalji vsaj dveh metrov in to največ 5 minut pred začetkom vadbe. Prav tako morajo, skladno s priporočili za prihod na trening, tudi posamično na varni medsebojni razdalji oditi s treninga in to takoj po zaključku vadbe. Ob prihodu in odhodu morajo igralci in trenerji nositi maske. Med odhodom ene vadbene skupine s treninga in med prihodom naslednje vadbene skupine na trening mora preteči vsaj 10 minut. Ne smejo se srečevati različne vadbene skupine.

10. Igralci in trener si morajo ob vstopu in izstopu v dvorano obvezno razkužiti roke in zato morajo biti v dvorani na voljo ustrezna razkužila. Zaželeno je da si igralci razkužijo roke tudi med vsakim premorom ali celo med menjavo posameznih vaj.

11. Po zaključku vsakega posameznega treninga se morajo pred naslednjim treningov obvezno razkužiti klopi za odlaganje oblačil, vse morebitne skupne uporabljene kritične točke v dvorani (npr. kljuke na vratih ipd.) in vsi med že končano vadbo uporabljeni rekviziti. Sama dvorana pa se mora temeljito prezračiti.

12. Igralce, ki bi kršili prepisana pravila zdravstvenega varovanja, morajo za trenažni proces odgovorni trenerji odstraniti iz dvorane in se jim prepove nadaljnjo vadbo do popolne ukinitve vseh ukrepov zaradi epidemije COVID-19, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Športni pozdrav!                                                                              Predsednik NTZS

                                                                                                           Marjan Hribar