Športne dogodke v okviru Štukljevega leta je Športno društvo SU pod pokroviteljstvom MO Novo mesto obogatilo z organizacijo regijskega tekmovanja v namiznem tenisu 2. MRNTZ. Več kot 140 nadobudnih mladih igralk in igralcev, katere je spremljalo več kot 100 trenerjev, staršev in spremljevalcev, izvrstne tekme, tekmovalni duh in velik obisk je v Športnem centru Livada ustvarilo pravi praznik namiznega tenisa. Po več kot 250 odigranih dvobojih so najboljši v 10 kategorijah osvojili zaslužene medalje in praktične nagrade.

Med najmlajšimi, učenkami in učenci prvega razreda, je prvo mesto osvojila Tara Šesek (Vesna), druga je bila Ena Gantar (Rakek), tretja pa Ana Tomec (ŠD SU). Urban Janc (Ljubno) je v finalu učencev drugega in tretjega razreda premagal Tijana Maliča (Logatec), tretje mesto pa sta si delila Žan Vidmar (Krka) in Luka Vujasin, medtem ko je pri učenkah slavila Laura Rahotin Pavič (Vesna) pred Aleksandro Livnjak (Logatec) ter Karin Slatinšek (ŠD SU) in Kaja Drljača (B2).

V kategoriji učencev četrtega in petega razreda je blestel Urh Trtnik (Mengeš), ki v šestih dvobojih ni izgubil niti niza, drugi je bil Tim Stanjko (Vesna), na tretjem mestu pa Aljaž Škufca (Mengeš) in Lovro Križnič (B2). Neža Gazvoda (ŠD SU) je v izredno izenačenem finalnem dvoboju s 3:2 ugnala Tijo Kastelic (Krka), tretje mesto pa sta si delili Neja Gazvoda in Manca Bartlovič (Preserje).

Najbolj številna je bila udeležba v kategoriji učencev šestega in sedmega razreda, kjer je bilo prijavljenih 33 tekmovalcev. Z odlično igro se je izkazal Miha Podobnik (Logatec), ki je svoj edini niz izgubil v polfinalu proti Luki Jokiću (Mengeš), v finalu pa je na kolena spravil še Andraža Zupančiča (ŠD SU), ki je bil v polfinalu boljši od Erazma Janca (Ljubno). Pri dekletih se je prvega mesta veselila Urša Rozman (Ljubljana), ki je v finalu premagala Lano Slatinšek (ŠD SU), sicer učenko petega razreda, tretje mesto pa sta si delili Katarina Lešnjak (Vesna) in Zala Petelinc (Dob).

Aljaž Fortuna (Vesna) je bil najboljši med učenci osmega in deveta razreda. V finalu je premagal Adama Rakuna (Mengeš), medtem ko sta se tretjega mesta veselila Jan Kromar (Mengeš) in Tine Krpan (Rakek). Najbolj zadovoljna je Novo mesto med učenkami osmega in devetega razreda zapuščala Neža Žun Pogačar, druga je bila Mia Stanjko (Vesna), tretji pa Brina in Živa Markič (obe Mengeš).

Med dijaki je prvo mesto osvojil Domen Zupančič (ŠD SU), drugi je bil Jan Krč (B2), s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti Mitja Zavec (Mengeš) in Luka Stražišar (Rakek). Pri dijakinjah, nastopili sta le dve, pa je Neža Breskvar (Ljubljana) s 3:2 premagala Hano Rožmanc (Logatec). Obe sta v predtekmovanju nastopili skupaj z dijaki.

»Veseli me, da lahko s takšnimi dogodki omogočimo našim igralkam in igralcem nastop pred domačim občinstvom ter vsem obiskovalcem pokažemo, da je Novo mesto športno mesto. Znova smo potrdili, da smo odlični organizatorji, ki vrhunsko organizira tako tekmovalni kot družabni del tekmovanj. Zahvala za to gre predvsem našim zvestim članom, ki delo opravijo prostovoljno in z nasmehom na obrazu. Ponosni smo na to, da imamo svoj organizacijski, sodniški in vodstveni kader, ki živi kot ena velika družina, s športom v srcu. Hvala vsem za pomoč in čestitke vsem nastopajočim« je povedala predsednica Športnega društva SU, Sajda Slatinšek.

Ker se šport in zabava v Športnem društvu SU tesno prepletata, bodo v četrtek, 20. decembra organizirali Božično novoletno druženje. Za nepozabno zabavo bo poskrbela Maja Kokol, ne bo pa manjkalo tudi različnih iger za male in velike, namiznoteniškega turnirja naključnih dvojic, predvsem pa druženja, smeha in zabave.

Izidi na 2. MRTNZ