Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za mlajše kategorije v Ostravi v četrtfinalu ekipnega dela tekmovanja morala priznati premoč domači reprezentanci, ki je zmagala s 3:1. Z 1:3 so slovenske mladinke izgubile tudi dvoboj z Romunkami, tako da se bodo v četrtek s Poljsko pomerile za končno sedmo mesto. Praznih rok so ostale tudi preostale tri slovenske ekipe, vse tri pa so izgubile z 2:3.

Izbranke Vesne Ojsteršek so imele po zmagi v osmini finala nad Srbijo lepo priložnost, da se domov vrnejo najmanj z bronasto kolajno, vendar so v četrtfinalu morale priznati premoč domačinkam evropskega prvenstva, ki so v svojih vrstah imele razigrano Zdeno Blaskovo, ki je dobila oba svoja dvoboja. Prav tako je proti Katarini Stražar do zmage prišla tudi Linda Zaderova, tako da je bila zmaga Lare Opeke nad Gabrielo Stepanovo edina slovenska zmaga v tem četrtfinalnem obračunu. Tako je slovenskim mladinkam preostal boj za mesta od pet do osem, po porazu z Romunkami pa se bodo v četrtek igrale s Poljakinjami za končno sedmo mesto. Proti Romunkam je v prvem dvoboju do edine zmage prišla Katarina Stražar, ki je bila blizu uspeha tudi v zadnjem dvoboju, ko jo je s 3:2 premagala najboljša romunska igralka Tania Plaian.  

Sreda se je slabo končala tudi za slovenske mladince, ki so v boju za končno 29. mestu po hudem boju morali priznati premoč Estoncev, ki so slavili s 3:2. Zmagi za slovensko izbrano vrsto sta priigrala Rok Trtnik in Aljaž Godec. Po tem porazu je Sloveniji preostal boj za končno 33. mesto. V prvi tekmi je s 3:2 premagala Kosovo, z dvema zmagama se je izkazal Rok Trtnik, eno pa je prispeval Aljaž Godec. V četrtek bo za končno 33. mesto igrala proti Bolgariji.

Dve zmagi Sare Tokič nista bili dovolj, da bi se slovenske kadetinje borile za končno 25. mesto, saj so preostale tri dvoboje dobile Nizozemke. Slovenske kadetinje se bodo v četrtek pomerile z Gruzijo, osvojijo pa lahko končno 29. mesto. Za končno 32. mesto se bodo po porazu s Finsko podali slovenski kadeti. Po enkrat sta sicer zmagala Mihael Kocjančič in Aljaž Goltnik, vendar to ni bilo dovolj za zmago. V četrtek jih najprej čaka dvoboj z Izraelom, nato pa za konec še z Gruzijo.