V organizaciji Ping pong kluba Rakek je v dvorani v Cerknici v soboto in nedeljo potekalo letošnje državno prvenstvo za kadete in kadetinje v posamični konkurenci in v dvojicah. Največ uspeha sta imela Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Godec (Interdiskont), ki sta bila najboljša tako v posamični konkurenci kot v igri dvojic. Tokičeva je med dvojicami slavila z Blažko Harkai (Kema), Godec pa z Luko Stražišarjem (PPK Rakek), medtem ko je med mešanima dvojicama naslov pripadel  Mitji Omerzelu (ŠD SU) in Nuši Kadiš (Interdiskont).

Sara Tokič je pred slabim mesecem in pol slavila v posamični konkurenci na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje, med favoritinjami pa je bila navkljub temu, da je bila med mlajšimi tekmovalkami tudi v Cerknici. Na slovenski jakostni lestvici so bile pred njo le dve leti starejši Nuša Kadiš (Interdiskont), Gaja Kobetič (Mengeš) in Blažka Harkai (Kema). Za Gajo Kobetič je bila v drugem krogu usodna enajstletna Kiara Šegula, ki je prejšnji teden slavila na mednarodnem turnirju v Zagrebu. Po hudem boju je Šegula, ki igra v Avstriji, slavila s 3:2(-9, -6, 12, 9, 8). Nadarjeno Šegulo je šele v polfinalu s 4:3 (-6, -8, -9, 6, 8,5, 5) zaustavila Manca Paljk (Arrigoni), ki je v četrtfinalu izločila Blažko Harkai s 4:0 (5, 4, 9, 9). V zgornjem delu žreba sta se obe nosilki brez večjih težav prebili do polfinala, v njem pa je Tokičeva s 4:2 (-4, 8. 6, -8, 9, 8) premagala Kadiševo. Nečakinja slovenskega reprezentanta Bojana Tokiča je v finalu v maratonskem dvoboju s 4:2 (-6, 8, -4, 21, 12, 8) ugnala še Paljkovo. Tretje mesto sta si razdelili Kiara Šegula in Nuša Kadiš.

Vlogo prvega favorita je med kadeti upravičil Aljaž Godec. Mladi Ravenčan je na prvi večji odpor naletel v polfinalu, v katerem se je pomeril z Luko Stražišarjem. Njun dvoboj se je končal šele v sedmem nizu, s 4:3 (10, 6, -7, -9, -6, 7, 8) pa se je zmage veselil Godec. V drugem polfinalu je Mitja Omerzel (ŠD SU) s 4:0 (5, 4, -12, 7, 8) premagal Miha Podobnik (Logatec), ki je nekoliko presenetil z uvrstitvijo med štiri najboljše kadete. V velikem finalu je Godec potrdil, da je trenutno najboljši kadet v Sloveniji, saj je s 4:0 (15, 4, 14, 9) premagal še Omerzela. Tretje mesto sta si razdelila Luka Stražišar in Miha Podobnik.

V izredno dramatičnem finalu v igri dvojic za kadetinje sta Tokičeva in Harkaijeva po zaostanku z 1:2 v nizih na koncu strli odpor Lare Belaj in Kiare Šegula (Kema/Tujina) s 3:2 (-7, 9, -11, 7, 8). Tokičeva in Harkaijeva sta bili v polfinalu boljši od Kim Kastelic in Mie Stajnko (Krka/Vesna) s 3:0 (10, 5, 3), Belajeva in Šegula pa sta s 3:0 (13, 9, 8) premagali Polono Horvat in Tino Cafuto (Interdiskont/Muta).

Finalista posamičnega državnega prvenstva za kadete, Aljaž Godec in Luka Stražišar, sta skupaj zaigrala v igri dvojic. V polfinalu sta s 3:0 (9, 7, 6) na kolena spravila Petra Vitamvasa in Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan/Arrigoni), v drugem polfinalu pa Aljaž Goltnik in Dejan Jokić (Mengeš) po hudem boju s 3:2 (-7, 10, 5, -5, 12) ugnala Mitjo Omerzela in Tima Morija (ŠD SU/Muta). Tudi finalni dvoboj je bil izenačen, v njem pa sta Stražišar in Godec slavila s 3:1 (-7, 11, 7, 7).

Blizu svojega tretjega naslova je bil Aljaž Godec tudi med mešanimi dvojicami, kjer je zaigral z Gajo Kobetič (Mengeš). V polfinalu sta s 3:0 (7, 12, 8) premagala Dejana Jokiča in Saro Tokič, vendar sta ju v finalu zaustavila Mitja Omerzel in Nuša Kadiš, ki sta do naslova državnih prvakov prišla z izidom 3:1 (12, 11, -9, 7). S 3:1 (9, 8, -9, 5) sta Omerzel in Kadiševa slavila tudi v polfinalu, v katerem sta bila boljša od Tima Morija in Blažke Harkai.

Izidi DP za kadetinje in kadete