V večnamenski športni dvorani v Logatcu je danes potekal peti turnir v spomin na legendarnega Franca Usenika – Frica. Med članicami se je prvega mesta veselila Ana Tofant (Mengeš), ki je v finalu s 4:2 premagala Zalo Veronik (Ljubljana), med člani pa je Mitja Horvat (Inter Diskont) ugnal Bojana Paviča (Muta) s 4:0.

Turnir v spomin na Franca Usenika – Frica, ki je v marsičem zaznamoval zgodovino slovenskega namiznega tenisa, se je namesto v dvorani na Galjevici v Ljubljani, tokrat v soorganizaciji NTK Logatec in NTK Ljubljana, odvijal v logaški športni dvorani.

Čeprav je bilo v ženski konkurenci prijavljenih le 14 igralk, pa je postregel z dokaj močno konkurenco, prvo ime pa je bila slovenska članska reprezentantka Ana Tofant. Članica Mengša, ki v letošnji sezoni igra v močni hrvaški ligi za ekipo iz Pulja, je na koncu opravičila vlogo favoritinje, vendar je bila njena pot do prvega mesta vse prej kot lahka. Že v predtekmovalni skupini se je morala pošteno potruditi, da je strla odpor Zale Veroni, veliko preglavic pa ji je v četrtfinalu povzročila Natalija Lužar, prav tako članica Mengša. Njen odpor je strla v sedmem nizu. V polfinalu je bila Tofantova s 4:0 boljša od domačinke Katje Gutnik, v finalu pa je nato s 4:2 ugnala, še drugič v enem dnevu, Zalo Veronik.

Zala Veronik, ki v letošnji sezoni s sestro dvojčico igra za Ljubljano, je v četrtfinalu v klubskem obračunu s 4:2 premagala Tamaro Pavčnik, pravi maratonski dvoboj pa je imela v polfinalu tudi proti Logatčanki Nini Zupančič. Njun polfinalni obračun se je končal po sedmem nizu.

 

Bolj številna udeležba je bila v moški konkurenci, kjer je bilo 23 prijavljenih igralcev. Do finala sta se prebila Mitja Horvat in Bojan Pavič. Horvat je bil po prvem mestu v predtekmovalni skupini bil v osini finala prost, v četrtfinalu je s 4:0 premagal Domna Zupančiča (ŠD SU), v polfinalu pa s 4:2 še enega igralca ŠD SU, Jožka Omerzela, ki mu je odvzel dva niza. Tudi Pavič je bil v osmini finala prost, saj je zmagal v svoji predtekmovalni skupini, v četrtfinalu je bil s 4:2 boljši od Roberta Boldina (Ilirija) in s 4:2 še od Andraža Novaka (Kajuh Slovan). V velikem finalu je bil bolj zbran Horvat, ki je zaslužno prišel do prvega mesta.

Izidi članice

Izidi člani