Na drugem letošnjem TOP 8 turnirju za mladinke in mladince sta v organizaciji NTK Tempo v Velenju v prvi kakovostni skupini slavila člana izolskega Arrigonija, Lea Paulin in Matija Novel. Med mladinkami je bila druga Katarina Stražar (Mengeš), tretja pa Lara Opeka (Kajuh Slovan). Pri mladincih se je z drugim mestom moral zadovoljiti Rok Trtnik (Mengeš), s tretjim pa Luka Breznik.

Tudi na prvem letošnjem TOP 8 turnirju za mladinke in mladince v Križah sredi novembra so bili na prvih treh mestih v obeh konkurencah isti igralci, le da v nekoliko drugačnem vrstnem redu. Takrat je bila najboljša Stražarjeva pred Opeko in Paulinovo med mladinkami, med mladinci pa se je prvega mesta veselil Trtnik, drugi je bil Novel in tretji Breznik.

V Velenju je trenutno odlično formo potrdila Lea Paulin, ki ni izgubila dvoboja, vendar je dvakrat do zmage prišla v petem nizu. Enkrat ji je zapretila Lara Opeka, drugič pa Tjaša Novak (Kajuh Slovan). Brez poraza je bila do zadnjega kroga tudi Katarina Stražar, aktualna mladinska državna prvakinja, v odločilni tekmi za prvo mesto pa se je s 3:1 (4, -5, 6, 9) zmage, s tem pa tudi prvega mesta, veselila Paulinova. S petimi zmagami je bila tretja Lara Opeka, z eno manj pa je četrto mesto osvojila Tjaša Novak. Na petem mestu je turnir končala Ana Kovačec (Kema), ki je zmagala trikrat, do dveh zmag je na šestem mestu prišla Tara Kobetič (Mengeš), sedma je bila Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki je slavila enkrat, brez zmage je turnir končala Manca Paljk.

Še bolj napeto je bilo med mladinci, kjer je bil do zadnjega kroga brez poraza v vodstvu Rok Trtnik. S porazom v prvem krogu proti Mitji Omerzelu (ŠD SU) mu je sledil Matija Novel, toda v odločilni tekmi za prvo mesto je Izolčan, ki je tudi aktualni mladinski državni prvak, prikazal odlično igro in zmagovalcu prvega TOP 8 turnirja ni prepustil niti niza. S petimi zmagami je bil tretji Luka Breznik, za njim pa sta se na četrtem in petem mestu zvrstila njegova klubska soigralca, Aljaž Godec (tri zmage) in Žiga Kristjan Žigon (tri zmage). Tri zmage je na šestem mestu imel tudi Mitja Omerzel, sedmi je bil Domen Zupančič (ŠD SU) z eno zmago, kolikor jih je na osmem mestu imel tudi Taj Lavrič (Arrigoni).

V drugi kakovostni skupini se je med mladinkami prvega mesta veselila Sara Tokič (Letrika), ki je dobila šest dvobojev, na drugem mestu je imela Nika Kobetič (Mengeš) pet zmag, tretjeuvrščena Ina Unger (Cirkovce) pa štiri. Štiri zmage je imela tudi Blažka Harkai (Kema), ki je bila četrta kot tudi Nika Belaj (Ptuj). Na šestem mestu je turnir s tremi zmagami končala Gaja Kobetič (Mengeš), sedma je bila Polona Horvat (Inter Diskont) z dvema zmagama in osma Lara Kompara (Letrika), ki ni prišla do zmage.

Aljaž Goltnik (Mengeš) je bil s šestimi zmagami prvi v drugi kakovostni skupini med mladinci. Za njim so se zvrstili Patrik Videc (Tempo) s petimi zmagami, tretji je bil Jan Jevšnik (Tempo) s štirimi zmagami, četrti Oskar Rosc (Savinja) prav tako s štirimi, peti Luka Stražišar (Rakek) s tremi zmagami, šesti Dejan Jokić (Mengeš) tudi s tremi, sedmi Miha Podobnik (Logatec) z dvema in osmi Rok Smodiš (Kemna) z eno.

V tretji kakovostni skupini se je med mladinkami prvega mesta veselila Živa Markič s petimi zmagami, pet jih je na drugem mestu imela tudi Eva Cerkvenič (Letrika), tretja pa je bila s tremi Urša Večko (Inter Diskont). Po tri zmage sta na četrtem in petem mestu imeli tudi Brina Markič (Mengeš) in Eva Šobar (Mengeš). Hana Rožmanec (Logatec) je bila z dvema zmagama šesta, brez zmage pa je turnir na sedmem mestu končala Lena Potrbin (Vesna). Med mladinci pa je bil prvi Rok Grad (Mengeš) s šestimi zmagami, drugi je bil Leon Veronik (Inter Diskont) s petimi zmagami, tretji pa prav tako s petimi Jure Smodiš (Kema). S štirimi zmagami je bil Mihael Kocjančič (Arrigoni) četrti, peti je bil s tremi Jan Krč (B2), šesti Mitja Zavec (Mengeš) z dvema, sedmi Nejc Novak (Logatec) tudi z dvema in osmi Vid Zabukovec (ŠD SU).

Izidi 2. TOP 8 za mladinke

Izidi 2. TOP 8 za mladince