Miha Štamcar, 23.02.2020 ob 19:29

Na Rakeku, kjer bo 29. februarja in 1. marca potekalo letošnje člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, je bil danes na sporedu tretji odprti turnir za mladinke in mladince. Najboljša mladinka je bila Lea Paulin (Arrigoni), ki je slavila že na prvem turnirju v Cirkovcah, druga je bila Tjaša Novak (Kajuh Slovan), zmagovalka drugega turnirja v Logatcu, tretje mesto pa sta si delili Sara Tokič (Letrika) in Gaja Kobetič (Mengeš). Prvič v letošnji sezoni je med mladinci zmagal Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki je bil v finalu boljši od zmagovalca uvodnega turnirja v Cirkovcah, Matije Novela (Arrigoni), medtem ko sta bila na tretjem mestu Miha Podobnik (Logatec) in Aljaž Godec (Inter Diskont).

Lea Paulin in Tjaša Novak sta tudi na Rakeku potrdili, da sta letos najboljši slovenski mladinki. Med 38 mladinkami, kolikor jih je prišlo na turnir na Rakek, sta že v kvalifikacijah najavili, da se bosta tudi tokrat borili za najvišja mesta. V finalnem delu je bila prva nosilka, Paulinova, v prvem krogu prosta, na poti do finala pa je v osmini finala s 3:1 premagala Laro Belaj (Savinja), s 3:0 Nušo Kadiš (Inter Diskont) in v polfinalu najbolje uvrščeno kadetinjo na slovenski lestvici, Saro Tokič. Tudi njo s 3:1. Tudi Novakova je bila v prvem krogu finalnega turnirja prosta, do finala pa je s 3:1 po vrsti premagala Niko Belaj (Savinja), klubsko soigralko Enyo Moltaro in v polfinalu še Gajo Kobetič (Mengeš). V tretjem medsebojnem finalu je bila drugič boljša Paulinova, ki je Novakovo premagala s 3:0 (5, 6, 10).

Zaradi težav s kolenom na Rakek ni bilo zmagovalca drugega letošnjega turnirja v Logatcu, Mitje Omerzela, sicer pa je bilo na turnirju 53 mladincev. Podobno kot pri mladinkah, oba finalista, Kristijan Žiga Žigon in Matija Novel, v kvalifikacijah nista oddala niti niza, brez izgubljenega niza pa sta se uvrstila tudi v polfinale. Novel, ki je bil prvo postavljeni nosilec, je po prostem prvem krogu, v drugem premagal Matica Čoparja (Savinja) in v četrtfinalu še domačina Luko Stražišarja. Več dela je imel proti najboljšemu slovenskemu kadetu, Mihi Podobniku, ki mu je kot prvi na turnirju odvzel niz. Drugo postavljeni nosilec Žigon, je v drugem krogu izločil Brina Vovka Petrovskega (Savinja), v četrtfinalu pa Oskarja Rosca (Savinja). V polfinalnem dvoboju je njegov klubski soigralec, Aljaž Godec, povedel z 2:0 v nizih, v preostalih treh pa je bil vendarle boljši Žigon, ki nato v finalu proti Novelu spet ni oddal niza. Žigon je zmagal s 3:0 (11, 6, 7).

Izidi tretjega odprtega turnirja za mladinke in mladince