Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Ostravi se je začelo tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic. V drugi krog se je v posamični konkurenci uvrstila mladinka Lara Opeka, ki je bila uspešna tudi v igri dvojic s Tjašo Novak ter kadet Mihael Kocjančič. V nedeljo bo v drugem krogu glavnega turnirja v mešanih dvojicah igrala še Lea Paulin, ki igra s Švicarjem Barishom Moulletom. Vsi drugi slovenski predstavniki bodo v nedeljo igrali v tolažilni skupini.

V posamični konkurenci se je v drugi krog prebila le mladinka Lara Opeka, ki je v prvem krogu premagala Camille Lutz iz Francije s 4:2. V drugem krogu jo v nedeljo čaka dvoboj z Natalio Brinza iz Moldavije. Za Katarino Stražar je bila s 4:2 usodna Italijanka Arianna Barani, Leo Paulin je s 4:1 izločila Hrvatica Marta Vukelić, Tjašo Novak pa v predtekmovanju izgubila s Sally Maribo iz Danske s 4:2. V igri dvojic je konec tekmovanja za Stražarjevo in Paulinovo, medtem ko sta se Opeka in Novakova po zmagi nad portugalsko-škotsko dvojico uvrstili v drugi krog, kjer se bosta pomerili s Švedinjama Jennie Edinsson in Almo Rose.

Pri mladincih sta bila v kvalifikacijah uspešna Rok Trtnik, ki je s 4:1 premagal Bolgara Stojana Sarijeva in Aljaž Godec, ki je bil boljši od Jacuba Bjurstroma iz Luksemburga s 4:2, poslovil pa se je Taj Lavrič, ki je z 1:4 izgubil proti Izraelcu Talu Israeliju. S tolažilnimi boji bosta v nedeljo prvenstvo v Ostravi nadaljevala tudi Trtnik in Godec. Prvega je v prvem krogu premagal Španec Francisco Miguel Ruiz s 4:1, drugega pa Nikita Moškov iz Rusije s 4:0. Slovenija je brez predstavnika v drugem krogu ostala tudi v igri dvojic, saj sta Godec in Lavrič z 0:3 izgubila proti srbski dvojici, Trtnik pa je z Nizozemcem Florisom Zur Muhlenom izpadla proti angleško-avstrijski dvojici z 2:3.

Med mešanimi dvojicami bo v nedeljo v drugem krogu igrala le Lea Paulin, ki igra s Švicarjem Barishom Moulletom, preostale tri slovenske dvojice so izpadle. Najbližje napredovanju sta bila Trtnik in Stražarjeva, ki sta proti turški dvojici vodila že z 2:0 v nizih.

V konkurenci kadetinj v posamični konkurenci Slovenija nima več svoje predstavnice. V prvem krogu so se poslovile Sara Tokič, ki jo je premagala Julie Van Hauwaert iz Belgije s 4:1, boljša od Blažke Harkai je bila s 4:0 Italijanka Nicole Arli, Nušo Kadiš pa je izločila Poljakinja Anna Kubiak s 4:1. Med dvojicami sta Tokičeva in Harkaije v prvem krogu izgubili po hudem boju z belgijsko-švicarsko kombinacijo z 2:3. V drugem krogu sta se poslovili še Nuša Kadiš in Kiara Šegula, ki igra za Avstrijo.

V nedeljo bo v drugem krogu od trojice slovenskih kadetov igral le Mihael Kocjančič, ki je s 4:2 premagal Aleksija Rasanena iz Finske. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo Jakub Goldir iz Slovaške. Miha Podobnik je v prvem krogu izgubil z 1:4 proti Dancu Dennisu Larssonu. Aljaž Goltnik pa proti Hrvatu Leu Vekiću z 0:4. V igri dvojic sta bila Podobnik in Goltnik v prvem krogu uspešna, zato pa je Kocjančič izpadel z Grkom Alessandrom Feltserjem. V drugem krogu je igrala tudi mešana dvojica Podobnik in Harkai, ki je po zmagi nad litovsko dvojico izgubila proti Francozoma. Že v prvem krogu so se poslovili Goltnik in Tokičeva ter Kocjančič in Kadiševa.