Na mednarodnem odprtem prvenstvu Hrvaške se je drugi dan kvalifikacijskih bojev v članski konkurenci od slovenskih predstavnikov na glavni turnir uspelo prebiti Deniju Kožulu, ki bo tako ob sedmem nosilcu turnirja Darku Jorgiču zaigral med 64 najboljšimi posamezniki v Zagrebu. V konkurenci do 21 let bodo na glavnem turnirju igrali Deni Kožul, Peter Hribar, Tom Šfiligoj, Aleksandra Vovk, Ana Tofant in Katarina Stražar.  

Deni Kožul je v odločilni tekmi za napredovanje, premagal Američana Yijuna Fenga s 4:2, že prvi dan pa je bil brez izgubljenega niza boljši od Portugalca Sebastiana Echevarrie. Zelo blizu napredovanja je bil tudi Jan Žibrat, ki je v ponedeljek prav tako s 4:0 premagal Rusa Samila Mutigulina, v odločilni tekmi proti Avstrijcu Simonu Pfefferju pa je po hudem boju izgubil s 3:4 in se je moral zadovoljiti z drugim mestom v svoji skupini. V kvalifikacijskih bojih so obstali Peter Hribar, Tom Šfiligoj in Tilen Cvetko. V prvem krogu bo Darko Jorgič igral proti Jiaju Wuju iz Dominikanske republike, medtem ko Denija Kožula čaka obračun s Francozom Romainu Lorentzu.

V ženski konkurenci se nobeni slovenski igralki ni uspelo prebiti na glavni turnir. Najbližje napredovanju je bila Alex Galič, ki je v odločilni tekmi s 3:4 izgubila proti Japonki Yueno Soma, praznih rok so ostale tudi Ana Tofant, Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin.

Zato pa so imeli slovenski predstavniki in predstavnice več uspeha v kategoriji do 21 let, kjer je imel nastop med 64 najboljšimi že zagotovljen Deni Kožul, medtem ko Darko Jorgič v Zagrebu v tej kategoriji ne bo nastopil. Ob Kožulu, ki bo v prvem krogu igral z Izraelcem Mathan Simon, bosta igrala tudi Tom Šfililgoj, njegov nasprotnik bo Danec Anders Lind in Peter Hribar, ki bo igral z Madžarom Bencom Majarosem, iz kvalifikacij pa se ni prebil Tilen Cvetko. Med dekleti bodo na glavnem turnirju v prvem krogu igrale Aleksandra Vovk, ki bo igrala proti Japonki Saki Shibata, Ana Tofant, ki se bo pomerila z Belorusinjo Nadeždo Bogdanovo in Katarina Stražar, ki jo čaka dvoboj z Japonko Miyuu Kihara. V kvalifikacijah je obstala Lea Paulin.

Med dvojicami bo edina slovenska predstavnica v prvem krogu Alex Galič, ki se bo Švicarko Rachel Moret pomerila proti ruski dvojici Anastasija Koliš in Marija Tajlakova. Vsi drugi slovenski pari se niso prebili iz izločilnih bojev.