Miha Štamcar, 02.07.2019 ob 15:27

Na zadnji izredni volilni skupščini, konec prejšnjega tedna, so za novega predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije izvolili Blaža Brodnjaka. Predsednik uprave NLB bo na čelu slovenskega namiznega tenisa štiri leta, člani predsedstva pa so še Jože Mermal, Tibor Šimonka, Miroslav Matijaševič, Jože Urh, Uroš Slatinšek in Milana Krmelj.

Po desetih letih se je z mesta predsednika NTZS umaknil Marjan Hribar, prav tako pa v novem predsedstvu ne bo zdajšnje podpredsednice Biljane Todorovič. Na izredni volilni skupščini je bil Blaž Brodnjak edini kandidat za mesto predsednika NTZS, sicer pa je bil od leta 2013 do 2017 že član predsedstva NTZS. V novem predsedstvu se namiznemu tenisu vračata tudi Tibor Šimonka, ki je bil predsednik NTZS od leta 2002 do 2006, in Miroslav Matijaševič, ki je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja predsednik Združenja trenerjev NTZS, medtem ko je Jože Mermal novinec v tem športu. Preostali člani predsedstva NTZS so še Jože Urh kot predsednik strokovnega sveta, Uroš Slatinšek kot predsednik Združenja trenerjev NTZS in Milana Krmelj kot predsednica Tekmovalne komisije NTZS.

»Nov izvršni odbor NTZS pod mojim predsedovanjem se iz srca zahvaljuje za izkazano zaupanje. S svojim delovanjem v interesu slovenskega namiznega tenisa ga bomo poskusili upravičiti. Ob imenovanju bi želel poudariti, da bodo naše ključne aktivnosti usmerjene v popularizacijo in večanje zanimanja za igranje namiznega tenisa v vseh starostnih in vsebinskih kategorijah. Za prihodnje tekmovalne uspehe bo ključno razširjati bazo pri najmlajših in mladih, za vsesplošno popularnost pa definirati programe in aktivnosti, s katerimi bi po potrebi prevetrili oz. nadgradili rekreativne in tekmovalne aktivnosti tudi pri starejših in v uradnih tekmovanjih neregistriranih igralcih. Pod okriljem NTZS je denimo povezanih manj kot 40 klubov, medtem ko bi jih naj dejansko obstajalo več kot 150,« je ob izvolitvi na mesto predsednika NTZ dejal Blaž Brodnjak, ki je bil v mladih letih v dresu Petovie s Ptuja eden najbolj obetavnih slovenskih namiznoteniških igralcev.

»Prizadevali si bomo torej za povečevanje atraktivnosti in s tem popularnosti namiznega tenisa na splošno. Za to bo potrebno izvajati uravnotežene aktivnosti med uradno tekmovalnimi in ostalimi segmenti, kakor tudi starostnimi kategorijami. Poleg tega bi bilo zelo koristno, če bi se s programi NTZS identificiralo in vanje vključilo še bistveno več klubov.

Nimamo čarobne paličice in tudi denarja ni veliko, zato prelomnih rešitev ne bo čez noč, v transparentnem dialogu pa bomo poskušali najti srednjo in s tem, kolikor se da sprejemljivo pot za čim širši krog slovenskih ljubiteljev namiznega tenisa. Nenazadnje pa nas zanimajo tudi in predvsem mednarodni tekmovalni uspehi naših tekmovalk in tekmovalcev, s katerimi so nas v zadnjih letih kar nekoliko razvadili. Za njihovo vzdržnost in nadgradnjo bo potrebno ponovno razmisliti o in po možnosti aktivirati nacionalni vadbeni center. Tokrat v Ljubljani, ki učencem, dijakom in študentom ponuja najširše izobraževalne vsebine, hkrati pa je z osrednjim geografskim položajem v povprečju tudi logistično najprijaznejša za igralce iz oddaljenejših krajev po Sloveniji,« je še dejal Blaž Brodnjak.