Miha Štamcar, 09.03.2019 ob 22:53

V ligi Vzajemna 1. SNTL moški so bile danes na sporedu tekme 16. kroga, do edine gostujoče zmage pa so v Mengšu prišli Ravenčani, ki so zmagali s 5:2. Vodilna Krka je doma s 5:0 premagala Sobočane, prav tako so brez večjih težav do dveh točk z zmago s 5:1 prišli Mariborčani proti drugi mengeški ekipi. Dve tekmi sta se končali z izidom 5:3, in sicer so Izolčani doma ugnali Kajuh Slovan I, Pucončani pa Savinjčane. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske so bile na sporedu tekme 16. kroga. Vodilna Ljubljana je slavila na Jesenicah s 5:1, Kema je brez izgubljenega niza ugnala Preserje, Letrika pa doma s 5:2 Vesno. Preložena je bila tekma med aktualnimi državnimi prvakinjami Izolčankami in Kajuh Slovanom, prost je bil Logatec.

Že danes dopoldne so petkratni zaporedni državni prvaki tudi brez Tilna Cvetka, ki je na Portugalskem igral na evropskem prvenstvu do 21 let, premagali Sobočane brez izgubljenega dvoboja. Po dvakrat sta zmagala Neven Krković in Aljaž Šmaljcelj, eno zmago pa je dodal Tilen Novak.

Čeprav so Ravenčani na prvi pogled v Mengšu prišli do lahke zmage, so se morali zanjo vendarle pošteno potruditi, saj so kar dva dvoboja dobili šele v petem nizu. Sicer pa je bil njihov junak Mitja Horvat, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, po eno zmago pa sta prispevala Darko Jamšek in Janez Petrovčič. V domači ekipi sta bila po enkrat uspešna Andraž Avbelj in David Orešnik.

Z Mengšani so igrali tudi Mariborčani, ki pa so imeli proti drugi tamkajšnji ekipi lažje delo. Za mlado ekipo Cornilleau Mengeš je bil uspešen le Rok Trtnik, medtem ko sta za trenutno tretjeuvrščeno ekipo moškega državnega prvenstva po dvakrat slavila Matic Slodej in Danilo Piljak, enkrat pa Matevž Črepnjak.

Do pomembne zmage v boju za četrto mesto in s tem uvrstitev v polfinale končnice so prišli Pucončani, ki so doma premagali Savinjčane. V gostujoči ekipi se je s tremi zmagami izkazal Jure Slatinšek, v domači ekipi pa s po dvema Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, eno pa je prispeval Luka Norčič. V igri za četrto mesto ostajajo tudi Izolčani, ki so na krilih Matije Novela, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, premagali Kajuh Slovan. Zmago domače ekipe sta potrdila še Taj Lavrič in Erik Paulin, za Ljubljančane je bil dvakrat uspešen Andraž Novak in enkrat Domen Peperko.

Vrtojbenke boljše do Založank

Po zaslugi razpoložene Gaje Mavri so Vrtojbenke na domačem igrišču ugnale Vesno, v kateri je do dveh zmag prišla le Ivana Zera, medtem ko sta bili pri domačinkah po enkrat uspešni še Tina Mozetič in Sara Tokič. Z novo zmago so Pucončanke vse bližje četrtemu mestu in uvrstitvi v polfinale končnice, njihova današnja zmaga proti Preserju pa je bila tudi pričakovana. Dvakrat je bila uspešna Staša Matis, po enkrat pa Ana Kovačec, Nuša Vogrinčič in Blažka Harkai. Tudi vodilna Ljubljana ni imela večjih težav na gostovanju na Jesenicah. Za domačinke je bila enkrat uspešna le Mojca Smolej, v ljubljanski ekipi sta po dvakrat zmagali sestri Nika in Zala Veronik, enkrat pa tudi Tamara Pavčnik.

Tekma med Arrigonijem in Kajuh Slovanom bo na sporedu 14. marca, saj je Lea Paulin nastopila na evropskem prvenstvu do 21 let na Portugalskem.

Izidi 16. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 16. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske