Miha Štamcar, 03.02.2019 ob 00:11

Po dveh tednih premora se je s tekmami 12. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna1. SNTL. V prvi ženski ligi je vodilna Ljubljana šele v devetem dvoboju strla odpor Vesne, aktualni državni prvaki Arrigoni je doma s 5:1 premagal Kemo, s 5:1 so doma tudi Logatčanke premagale tudi Preserjanke, Kajuh Slovan pa je bil v gosteh s 5:2 boljši od Letrike. Vodilne ekipe prve moške lige so zabeležile nove zmage, Krka je bila doma s 5:2 boljša od Mengša I, Fužinar Inter Diskont je s 5:1 slavil v gosteh korist drugi mengeški ekipi, Mariborčani pa so z istim izidom premagali Kajuh Slovan I. V derbiju za četrto mesto, je Kema I v gosteh slavila s 5:2 proti Arrigoniju, s 5:2 pa je v gosteh do zmage v Murski Soboti prišla Savinja.

Založanke so v ljubljanskem derbiju bile blizu zmage proti vodilni Ljubljani, saj so vodile s 4:3, v zadnjih dveh dvobojih pa sta Nika Veronik in Tamara Pavčnik varovankam Boruta Verna le prinesla zmago. Predvsem dvoboj med Špelo Trelec in Niko Veronik je bil zelo izenačen, saj ga je s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, dobila igralka Ljubljane, ki je pred tem vpisala še eno zmago. Z dvema zmagama se je v trenutno vodilni ekipi lige lahko pohvalila tudi Nika Veroni, z eno pa tudi Tamara Pavčnik, ki je, kot rečeno, dobila odločilni dvoboj. V domači ekipi je blestela Ivana Zera s tremi zmagami, enkrat je bila uspešna tudi Špela Trelec.  

 Veliko lažje delo so v svoji dvorani imeli Izolčanke, ki so gostjam iz Puconcev oddala le en dvoboj. Dobila ta je Staša Matis, v domači ekipi pa sta bili po dvakrat uspešni Jana Ludvik in Lea Paulin ter enkrat Urška Čokelj. S 5:1 so se veselile tudi Logatčanke. Po dvakrat sta zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik, enkrat tudi Kaja Okorn, ki jo je v prvem dvoboju premagala Polona Letnar. Do pomembne zmage v boju za četrto mesto, ki še prinaša končnico, so prišle Kodeljevčanke, ki so v gosteh premagale Vrtojbenke. V gostujoči ekipi se je s tremi zmagami izkazala Lara Opeka, z dvema pa Tjaša Novak, v domači ekipo sta po enkrat slavili Tina Mozetič in Sara Tokič.

Derbi za četrto mesto Pucončanom

V Izoli so se v derbiju za četrto mesto prvenstvene lestvice dveh točk veseli Pucončani, ki so na kolena spravili domači Arrigoni. Junak dvoboja je bil Tomaž Pelcar s tremi zmagami, brez poraza je z dvema zmagama ostal tudi Luka Norčič, medtem ko sta bila pri Izolčanih uspešna le Erik Paulin in Matija Novel. Kar pošteno so se za novi dve točki morali potruditi Novomeščani.

Aktualni državni prvaki so do zmage prišli po skoraj dveh urah in pol, dvoboj med Tilnom Cvetkom in Davidom Orešnikom pa se je v četrtem nizu »zavlekel« do izida 22:20, kar je pomenilo zmago mengeškega igralca s 3:1. Napeto je bilo tudi v obračunu med Klemnom Jazbičem in domačinom Tilnom Novakom, ki ga je s 3:2 dobil Jazbič, zato pa je Novak s 3:2 ugnal Orešnika. Tudi Lorencio Lupulescu je odpor Jazbiča strl šele v petem nizu z 12:10. Po eno zmago sta za domačo ekipo prispevala še Cvetko in Lupulescu.

Drugouvrščeni Ravenčani so do nove zmage prišli v Mengu. Izkušeni gostje so do nje prišli s po dvema zmagama Darka Jamška in Mitje Horvata ter ene Janzea Petrovčiča, v mladi domači ekipi pa je bil enkrat uspešen Luka Trtnik. Tudi Mariborčani, trenutno tretji na prvenstveni lestvici, niso imeli večjih težav z gosti iz Ljubljane, za katere je edino zmago prispeval Andraž Novak. V domači ekipi je bil dvakrat uspešen Matic Slodej, po enkrat pa Gregor Komac, Danilo Piljak in Matevž Črepnjak.

V obračunu z dna prvenstvene lestvice so bili v gosteh uspešni Savinjčani, ki so imeli v Juretu Slatinšku najbolj razpoloženega igralca, saj je dobil vse tri svoje dvoboje, tudi odločilnega proti Tomažu Roudiju s 3:2. Slednji je za Sobočane prispeval dve zmagi, za Savinjo pa sta po enkrat zmagale še brata Patrik in Oskar Rosc.

Izidi 12. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske

Izidi 12. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški