Vodstvo Namiznoteniške zveze Slovenije se je odločilo, da bo dokončalo letošnje državno prvenstvo, žal pa se bo nadaljevalo v okrnjeni zasedbi. Zaradi težav z dvoranami in treningov sta bili v osmem krogu prve moške lige neodigrani tekmi na Muti in v Lučah, prav tako pa v 17. krogu prve ženske lige ni bilo tekme med drugouvrščeno Ljubljano in Preserjami.

»Do zdaj naši igralci niso mogli narediti niti enega treninga, saj treniramo v šolski telovadnici, ki je zaprta, tako da ne bomo mogli gostiti gostov iz Mengša, prava tako ne bomo mogli nadaljevati prvenstva,« je že včeraj sporočil Damjan Cvetko, predsednik Xiom Mute. »Že v petek smo obvestili NTZS in ostale klube, da ne bomo organizirali domačih tekem, dokler s strani NTZS in NIJZ ne dobimo osnovnih navodil oziroma protokolov za izvedbo ligaških tekem po končani epidemiji COVID-19,« pa so o razlogih, zakaj ni bilo tekme v Lučah, dejali v NTK Savinja. Pred prekinitvijo državnega prvenstva je bil Xiom Muta na drugem mestu z enim porazom, kolikor jih je imel tudi Fužinar Inter Diskont, medtem ko so bili Savinjčani šesti.

Tako so bile odigrane le tri tekme osmega kroga. Po treh mesecih odmora je vodilni Maribor nadaljeval zmagoviti niz in je v domači dvorani s 5:2 premagal Kemo I. Za goste iz Puconcev je dvakrat slavil Tomaž Pelcar, v domači ekipi pa se je s tremi izkazal Gregor Komac. Do ene zmage sta prišla še Tomaž Roudi in Matevž Črepnjak. V boju za uvrstitev v končnico, ki bo zaradi epidemije koronavirusa v drugačni obliki, 20. junija bo zaključni turnir najboljše četverice, je bila Krka v gosteh prav tako s 5:2 boljša od domače ekipe Cornilleau Mengeš II. Za aktualne državne prvake je trikrat zmagal Lorencio Lupulescu, dvakrat pa Tilen Novak, v domači zasedbi sta bila po enkrat uspešna Tim Pavli in Aljaž Frelih.

Najbolj napeto je bilo v športnem centru Livada v Novem mestu, kjer so se morali Ravenčani, ki so do zdaj v prvenstvu izgubili le enkrat, morali pošteno potruditi, da so zlomili odpor ekipe ŠD SU. V odločilni deveti partiji je dve točki Inter Diskontu zagotovil Žiga Kristijan Žigon, ki je v izenačenem dvoboju v petem nizu s 15:13 premagal Domna Zupančiča. Zanj je bila to druga zmaga v dve uri in pol dolgem dvoboju, v katerem je za Ravenčane dvakrat slavil še Mitja Horvat, eno zmago pa je prinesel tudi Aljaž Godec. Za Novomeščane, sicer novince na prvoligaški sceni, je bil trikrat uspešen Uroš Slatinšek, ki je izgubil le en niz, enkrat pa Jožko Omerzel.

Tudi Ljubljana končala sezono

S sezono so končali tudi v do zdaj drugouvrščeni Ljubljani, kajti varovanke Boruta Verna niso opravile niti enega treninga, v strahu pred poškodbami pa so se v klubu odločili, da ne bodo nadaljevali prvenstva. V okrnjenem 17. krogu je tako do najhitrejše zmage prišel vodilni Arrigoni, ki je na Jesenicah slavil s 5:0. Za aktualne državne prvakinje sta po dve zmagi vpisali Jana Ludvik in Urška Čokelj, eno pa reprezentantka Lea Paulin.

Veliko bolj napeto kot na Jesenicah je bilo v Zalogu, kjer sta se pomerili ekipi Vesne in Inter Diskonta. Za veliko presenečenje je poskrbela Polona Horvat, ki je premagala aktualno državno prvakinjo Ivano Zero. Kljub temu je Zera dobila dve svoji partiji in prispevala pomemben delež k deseti zmagi Vesne, za katero je bila tokrat najboljša igralka Špela Trelec, ki je dobila vse tri svoje dvoboje. Tudi devetega proti Lei Kadiš. Za gostje iz Raven na Koroškem je Horvatova prispevala še eno zmago, z eno pa sta se domov vrnili sesti Lea in Nuša Kadiš.

V Logatcu je bila Nina Zupančič s tremi zmagami najbolj zaslužna za zmago domačink proti Kemi s 5:3. Pohvale si z dvema zmagama zasluži tudi Katja Gutnik, za Pucončanke pa so po enkrat zmagale Ana Kovačec, Staša Matis in Blažka Harkai, ki je Zupančičevi odvzela dva niza. Do pričakovanih dveh točk je že 8. marca prišel Kajuh Slovan, ki je s tremi zmagami Lare Opeke in dvema Tjaše Novak, s 5:2 premagal domačo Letriko. Za varovanke Miroslava Tokića sta po enkrat slavili Tina Mozetič in Eva Cerkvenič.

Izidi v obeh 1. SNTL

1.SNTL moški, 8. krog: Maribor – Kema I 5:2, Cornilleau Mengeš II – Krka 2:5, ŠD SU  Inter Diskont 4:5, Xiom Muta – Mengeš I neodigrano, Savinja I – Arrigoni neodigrano.

Vrstni red: Maribor 16 (40:13), 2. Inter Diskont 14 (37:21), 3. Xiom Muta 12 (32:16) –                      tekma manj, 4. Krka 10 (30:27), 5. Kema I 8 (32:27), 6. Savinja 6 (24:27) – tekma manj, 7. ŠD SU 4 (29:36), 8. Mengeš I 4 (17:31) – tekma manj, 9. Arrigoni 2 (19:34) – tekma manj, 10. Cornilleau Mengeš II 0 (12:40).

1.SNTL ženske, 17. krog: Logatec – Kema 5:3, Jesenice – Arrigoni 0:5, Letrika – Kajuh Slovan 2:5, Vesna – Inter Diskont 5:4, Ljubljana – Preserje neodigrano.

Vrstni red: 1. Arrigoni 32 (84:24), 2. Ljubljana 28 (77:25) – tekma manj, 3. Kajuh Slovan 24 (66:41) – tekma manj, 4. Logatec 22 (70:51), 5. Vesna 20 (68:50). 6. Kema 14 (51:59), 7. Letika 12 (41:62), Inter Diskont 10 (46:60) – tekma manj, 9. Jesenice 4 (21:81), 10. Preserje 0 (10:80) – tekma manj.