Halmstad na Švedskem bo od 29. aprila do 6. maja gostil ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Na njem bosta nastopili tudi obe slovenski izbrani vrsti. Moška reprezentanca, ki je bila na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu tretja, bo igrala v prvi diviziji v skupini A, njeni nasprotniki pa bodo Hongkong, Egipt, Romunija, Švedska in aktualni evropski prvak Nemčija. Slovenke pa bodo v drugi diviziji igrale v skupini F proti Italiji, Belgiji, Grčiji, Argentini in Turčiji.

Žrebanje v Halmstadu sta opravila nekdanja odlična švedska igrala Jörgen Persson in Åsa Carlsson. Slovenska moška reprezentanca bo imela v skupini A vse prej kot lahko delo, saj se bodo v uvodni tekmi svetovnega prvenstva pomerili z reprezentanco Hongkonga, trenutno sedmo reprezentanco sveta po svetovni jakostni lestvici. Vse prej kot lahek zalogaj bodo seveda tudi Nemci, ki so na lestvici celo pred Kitajci in domačini, deveto reprezentanco sveta, ki se bodo Bojanu Tokiću, Darku Jorgiću in Deniju Kožulu skušali maščevati za poraz v četrtfinalu na evropskem prvenstvu v Luksemburgu. Romunija je bila lani na evropskem prvenstvu v Luksemburgu enajsta. Egipt je v zadnjih letih najboljša afriška ekipa in je na svetovni lestvici 16., medtem ko je Slovenija 23., Romunija pa 17.

Slovenska ženska izbrana vrsta bo v drugi diviziji v skupini F igrala v glavnem proti reprezentancam, s katerimi se je pomerila že na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu, še največjo neznanko pa jim bodo predstavljale Argentinke. V uvodni tekmi bodo Slovenke igrale z Italijankami.