S petkovimi tekmami prvega in drugega kroga bo v dvorani športnega centra na Otočcu potekal prvi pokal državnih prvakov balkanskih držav v namiznem tenisu, ki se bo končal v nedeljo. V organizaciji NTK Krke in pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije bosta nastopila tudi aktualna slovenska državna prvaka, Krka v moški ter Arrigoni v ženski konkurenci.

V moški konkurenci se bo za prvi naslov balkanskega klubskega prvaka borili osem ekip. Ob Krki bodo to še Studenti Tirana (Albanija), STK Aladža (BiH), PPK Telecom (Makedonija), Bešiktaš (Turčija), Budućnost (Črna gora), TTC Ahmet Goxha (Kosovo) in Banat (Srbija). Slovenski državni prvaki, ki bodo pod vodstvom Andreje Ojstršek Urh nastopili v zasedbi Tilen Novak, Tilen Cvetko, Neven Karković in Peter Hribar, bodo v močni mednarodni konkurenci skušali priti do prvega mesta.

Izolčanke, ki, podobno kot Novomeščani, trenutno vodijo v domačem prvenstvu, bodo na Otočcu igrale v postavi Lea Paulin, Jana Ludvik, Urška Čokelj in Minea Ljuca, njihove nasprotnice v boju za najvišja mesta pa bodo Teuta Dures (Albanija), STK Spin 2012 (BiH), Kriva Palanka (Makedonija), Budim (Črna gora) in Vojvodina (Srbija).