Miha Štamcar, 31.03.2018 ob 20:43

Po pomembni zmagi v Bukarešti v drugem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Franciji, bodo najboljši slovenski namiznoteniški igralci nastopili na odprtem prvenstvu Slovenije na Otočcu. Med prijavljenimi je tako tudi Bojan Tokič, ki mu, tako kot Darku Jorgiču in Deniju Kožulu ne bo treba igrati kvalifikacij. Po odpovedi Mance Fajmut bodo na Otočcu za žensko A reprezentanco igrale Alex Galič, Ana Tofant, ki sta že uvrščeni na glavni turnir, Katarina Stražar in Aleksandra Vovk. Kvalifikacije se bodo začele v ponedeljek, 2. aprila, finalni obračuni pa bodo na sporedu v petek, 6. aprila.

Na odprtem prvenstvu Slovenije, ki sodi v kategorijo ITTF challenge turnirjev, je med prijavljenimi nekaj odličnih igralcev, prvi nosilec pa bo trenutno 43. igralec sveta Cheng-Ting Liao iz Tajvana. Med 32 nosilci so tudi Darko Jorgič (9.), Bojan Tokič (20.) in Deni Kožul (31.), vsi drugi slovenski igralci pa bodo morali igrati v kvalifikacijah. Med prijavljenimi so Jan Žibrat, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Tom Šfiligoj, Matija Novel, Erik Paulin, Uroš Slatinšek, Rok Trtnik, Tilen Novak, Matevž Črepnjak, Andraž Novak, Črt Grm Urbančič, Luka Norčič in Damjan Zelko. V konkurenci do 21 let je Jorgič drugi nosilec, pred njim je le aktualni evropski prvak v tej kategoriji, Čeh Tomas Polansky. Med prijavljenimi je tudi Romun Cristian Pletea, ki je bil v Minsku v prvem krogu usoden za Kožula v prvem krogu, nato pa v polfinalu še za Jorgiča. Deni Kožul bo na Otočcu v konkurenci do 21 let sicer deveti nosilec, igrali pa bodo še Tom Šfiligoj, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Erik Paulin, Matija Novel, Rok Trtnik, Črt Grm Urbančič, Luka Norčič in Damjan Zelko.

Na visoke uvrstite v konkurenci moških dvojic računata para Tokič in Jorgič ter Kožul in Žibrat.

V ženski konkurenci je prijavljeno kar šest igralk, ki so na svetovni lestvici med prvih 30, od tega je kar pet Japonk. Najvišje uvrščena je prva nosilka Hitomi Sato (16.), le mesto za njo je Miyu Kato. Neposredno sta na glavni turnir uvrščeni tudi Alex Galič (27.) in Ana Tofant (32.), v kvalifikacijah pa bodo igrale še Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, ki sta članici A reprezentance ter Lea Paulin, Ivana Zera, Staša Matis, Gaja Mavri, Katja Gutnik, Lara Opeka, Urška Čokelj, Špela Trelec in Nuša Vogrinčič. V konkurenci do 21 let je na glavni turnir že neposredno uvrščena Ana Tofant, medtem ko bodo v kvalifikacijah igrale še Aleksandra Vovk, Katarina Stražar, Lea Paulin, Gaja Mavri, Lara Opeka, Špela Trelec in Nuša Vogrinčič. Med ženskimi dvojicami sta na glavni turnir že uvrščeni Alex Galič in Ana Tofant, zanimivo pa bo videti, kako uspešni bosta Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, ki sta bili na nedavnem mladinskem turnirju v Lignanu odlični tretji, premagali sta tudi prvi nosilki Andre Dragoman in Tanio Plaian.

»Za naše mlade igralke bo to lepa priložnost, da se pomerijo v mednarodni konkurenci, ki bo zelo močna. Ob naši A reprezentanci bo zanimivo spremljati Leo Paulin, aktualno državno prvakinjo do 21 let, nadejam pa se tudi kakšnega presenečenja drugih naših igralk,« je pred začetkom turnirja dejala Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske reprezentance.