Miha Štamcar, 06.10.2018 ob 08:29

V petek sta bili odigrani še zadnji dve tekmi prvega kroga v ligi Vzajemna 1. SNTL. Na Kodeljevem je v maratonskem dvoboju Domen Peperko prinesel zmago Kajuh Slovanu proti Soboti, v odločilni tekmi je s 3:2 premagal Gregorja Kocuvana, v Mengšu pa se je v klubskem obračunu dveh točk veselila druga ekipa, ki je bila od prve boljša s 5:3.

Kajuh Slovan je na dvoboju s Sobočani povedel z 2:0, uspešna sta bila Domen Peperko in Andraž Novak, po še eni zmagi Novaka pa je bilo 3:1 za domačo ekipo. Vendar so gostje iz Murske Sobote, dvakrat je bil uspešen Tomaž Roudi, ki je pred tem ugnal tudi že Denisa Pintarja, eno pa je prispeval Gregor Kocuvan, povedli s 4:3. S tem pa preobratov na Kodeljevem še ni bilo konec, saj je Denis Pintar brez izgubljenega niza ugnal Gaja Vidmarja. V odločilni deveti partiji je Gregor Kocuvan že vodili z 2:0 v nizih in bil na pragu soboške zmage, a se Domen Peperko ni predal, dobil naslednje tri nize ter s tem svojo ekipo popeljal do prvih dveh točk v letošnjem državnem prvenstvu.

V Mengšu je v zaostali tekmi prvega kroga državnega prvenstva v klubskem obračunu dvoboj bolje začela druga ekipa, ki je po zaslugi Roka Trtnika in Aljaža Freliha povedla z 2:0. David Orešnik in Klemen Jazbič sta nato izid izenačila, vendar ne za dolgo, kajti Nejc Erjavec in Aljaž Frelih sta brez izgubljenega niza Cornilleau Mengeš II popeljala do vodstva s 4:2, s svojo drugo zmago je Klemen Jazbič svojo igro še obdržal v igri, vendar je v osmi partiji Rok Frelih s 3:2 premagal Davida Orešnika.

Izidi prvega kroga lige  Vzajemna 1. SNTL moški