Na odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu, ki sodi v kategorijo ITTF challenge turnirjev, so se končali boji v kvalifikacijah in predkrogu. Slovenija bo imela v moški konkurenci na glavnem turnirju ob Bojanu Tokiču, Darku Jorgiču in Deniju Kožulu, ki so nanj neposredno uvrščeni, še Uroša Slatinška, medtem ko je Tilen Cvetko s tekmovanjem končal v predkrogu. Drugi slovenski igralci so svojo pot končali v kvalifikacijah. V ženski konkurenci se je iz kvalifikacij uspelo prebiti Aleksandri Vovk, ki pa jo je v predkrogu zaustavila Rusinja Anastasija Komova.

Slovenska junaka kvalifikacij sta bila mladi Tilen Cvetko, aktualni slovenski državni prvak do 21 let in izkušeni Uroš Slatinšek. Cvetko je v svoji skupini premagal Valižana Calluma Evansa, medtem ko Nemca Patricka Bauma ni bilo v Slovenijo, v predkrogu pa je bil boljši od njega deset let Šved Simon Arvidsson. Z dvema zmagama je kvalifikacije končal tudi Slatinšek, ki je po hudem boju s 4:3 ugnal Luko Mladenovica iz Luksemburga ter s 4:2 Slovaka Tiborja Spanika, vendar mu nato ni bilo potrebno igrati predkroga. Z zmago in porazom so kvalifikacije končali Jan Žibrat, Peter Hribar, Erik Paulin, brez zmage v močni mednarodni konkurenci pa so bili Matija Novel, Tilen Novak, Rok Trtnik, Andraž Novak, Matevž Črepnjak, Črt Grm Urbančič, Luka Norčič in Damjan Zelko. Zaradi bolezni je moral sodelovanje na MOPS odpovedati Tom Šfiligoj, ki je tako ostal tudi brez nastopa v konkurenci do 21 let.

Še večja konkurenca je na ženskem turnirju, kjer je sito kvalifikacij uspešno prebrodila le Aleksandra Vovk, ki je premagala Indijko Krittviko Roy in Hrvatico Klaro Čakol, ki je bila zanjo usodna v konkurenci do 21 let, izgubila pa je z Romunko Andreo Dragoman in se kot drugouvrščena uvrstila v predkrog. V njem je morala priznati premoč Rusinje Anastasije Komove. Brez zmage so odprto prvenstvo Slovenije v članski konkurenci končale Katarina Stražar, Lea Paulin, Staša Matis,  Gaja Mavri, Katja Gutnik, Lara Opeka in Urška Čokelj. Na glavni turnir sta uvrščeni Alex Galič, ki ima že dva dni vročino 38 stopinj Celzija in Ana Tofant.

V konkurenci do 21 let kvalifikacije ni bilo potrebno igrati Darko Jorgiču in Deniju Kožulu, ki sta neposredno uvrščena na glavni turnir, v kvalifikacijah pa je bil z dvema zmagama uspešen le Erik Paulin. Z zmago in porazom sta tekmovanje končala Tilen Cvetko in Peter Hribar, z zmago in dvema porazoma Damjan Zelko, z dvema porazoma pa Matija Novel, Rok Trtnik, Črt Grm Urbančič in Luka Norčič.  Pri dekletih do 21 let bosta na glavnem turnirju igrali Ana Tofant, ki je bila nanj uvrščena neposredno in Lea Paulin. Zmago in dva poraza je v kvalifikacijah zabeležila Aleksandra Vovk, dva poraza Katarina Stražar, Gaja Mavri, Lara Opeka, Špela Trelec in Nuša Vogrinčič.

V predkrogu moških dvojic se nobeni slovenski dvojici ni uspelo prebiti iz predtekmovanja, tako da bosta na glavnem turnirju igrala le Bojan Tokič in Darko Jorgič, med ženskimi dvojicami pa bosta med 16 dvojicami Alex Galič in Ana Tofant, druge slovenske dvojice pa so s tekmovanjem končale v predtekmovanju.

Nasprotnik Bojana Tokiča v prvem krogu glavnega turnirja bo Japonec Yukija Uda, Darka Jorgiča Tai-Wei Wang iz Tajvana, Deni Kožul bo igral proti italijanskemu Kitajcu Shuainanu Chenu in Uroš Slatinšek proti Huang-Chiehu Chiangu iz Tajvana. V ženski konkurenci bo v prvem krogu Alex Galič napredovanje v drugi krog iskala proti Madžarski Krisztini Ambrus, Ana Tofant pa proti Youjin Kim iz Južne Koreje. V konkurenci do 21 let bo Darko Jorgič igral s Francozom Leom de Nodrestom, Deni Kožul z Romunom Paulom Mladinom in Erik Paulin z Angležem Tomom Javrisom. Obe slovenski predstavnici do 21 let pa bosta v prvem krogu igrali z igralkama iz Hongkonga, AnaTofant s Qu Liu, Lea Paulin pa z Wai Yam Mnnie Soo.  Med dvojicami se bosta Bojan Tokič in Darko Jorgič v prvem krogu pomerila z Avstrijcema Alexandrom Chenom in Simonom Pfefferjem, medtem ko bosta Alex Galič in Ana Tofant igrali proti Chengzhu Zhu in Yee Lok Lam iz Hongkonga.