Na mednarodnem prvenstvu Nemčije v Bremnu, ki sodi v okvir svetovne serije ITTF, je Slovenija ostala brez svojega predstavnika. Potem ko so se v kvalifikacijah od nadaljnjega tekmovanja morali posloviti Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat, je danes v prvem krogu izločilnih bojev za uvrstitev na glavni turnir izgubil še Bojan Tokič. S 4:0 (7, 7, 7, 6) ga je premagal Japonec Masataka Morizono.

Masataka Morizono, ki je trenutno najboljši igralec nemške bundeslige, saj je v 21 dvobojih le trikrat izgubil, je dobro formo potrdil tudi proti Bojanu Tokiču. Triindvajsetletni Japonec je večino točk dosegel na servis izkušenega Novogoričana, ki pa je s tremi zmagami v kvalifikacijah enega od svojih ciljev vseeno dosegel in prišel do novih točk na svetovni lestvici.

»Med samo igro Bojan niti ni imel večjih težav, je pa težko igrati, ko ti nasprotnik vrne vsak servis, zato je bil posledično nekoliko prepočasen v forhend napadu,« je na kratko Tokičevo igro ocenila Andreja Ojsteršek Urh, trenerka slovenske reprezentance, ki jo prihodnji torek v Bukarešti čaka druga tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.

V Bukarešti bodo ob Tokiču, ki je navkljub porazu v prvem krogu izločilnih bojev lahko zadovoljen s svojo predstavo v Bremnu, igrali še Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat, ki so s tekmovanjem v Bremnu končali v kvalifikacijah, z drugim mestom v svoji skupini pa je bil najbližje napredovanju Jorgić.