Miha Štamcar, 23.03.2018 ob 22:28

Na mladinskem in kadetskem premium ITTF turnirju v italijanskem Lignanu so bili danes na sporedu ekipni boji. Od štirih slovenskih ekip so se skozi kvalifikacije prebile le slovenske mladinke, ki so po porazu s Kanado z 2:3 in zmagi nad Italijo s 3:1 osvojile prvo mesto v svoji skupini. V soboto se bodo v četrtfinalu pomerile z Belorusijo.

Po velikem uspehu Katarine Stražar in Aleksandre Vovk, ki sta v igri dvojic izločili prvi nosilki turnirja, Romunki Andre Dragoman in Tanio Plaian, je bila slovenska ženska mladinska reprezentanca danes uspešna tudi v ekipnem delu tekmovanja. V prvem dvoboju so Katarina Stražar, Lea Paulin in Aleksandra Vovk resda izgubile s Kanado, za katero igrajo kar tri igralke kitajskega porekla, zato pa so v odločilni tekmi s 3:1 premagale Italijanke. Ker so bile Italijanke s 3:2 boljše od Kanadčank, so prvo mesto v skupini osvojile izbranke v. d. selektorke Špele Polončič.

Manj uspeha so imele preostale tri slovenske ekipe. Mladinci v postavi Mitja Novel, Rok Trtnik in Aljaž Frelih so v skupini s Španijo, Češko in Hrvaško osvojili četrto mesto, brez zmage pa so med kadeti ostali tudi Aljaž Godec, Mitja Omerzel in Luka Stražišar, ki so izgubili s Hrvaško in Španijo. Vse tri tekme pa so izgubile tudi slovenske kadetinje v postavi Blažka Harkai in Nuša Kadiš, boljše od njiju so bile reprezentance ZDA, Italije A in Španije.