Drugi dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v namiznem tenisu za slovenske ekipe ni bil tako uspešen kot prvi, vseeno pa so se mladinke navkljub porazu s Poljakinjami uvrstile med 16 najboljših ekip stare celine. Preostale tri slovenske ekipe se bodo v Ostravi pomerile za končno 29. mesto.

Z nedeljskima zmagama proti reprezentancama Švedske in Slovaške so si slovenske mladinke že zagotovile mesto med 16 najboljših evropskih reprezentanc, v ponedeljek pa so bile proti Poljakinjam, ki veljajo za ene prvih favoritinj za zlato kolajno, brez možnosti za uspeh. Sestri Anna in Katarzyna Wegrzyn sta bili premočni za Leo Paulin in Katarino Stražar, premoč Aleksandre Michalak pa je morala priznati tudi Lara Opeka. S kom se bodo pomerile za uvrstitev v četrtfinale, bo znano danes dopoldne.

Mladinci so po zmagah nad Luksemburgom in Črno goro še bili v igri za končnico ter morebitno napredovanje, vendar so bili za Taja Lavriča, Roka Trtnika in Aljaža Godca Turki in Čehi premočan nasprotnik. Obe tekme so izgubili z 0:3, tako da so v skupini F osvojili tretje mesto in jih v nadaljevanju evropskega prvenstva čaka boj za končno 29. mesto. V skupini Q bodo njihovi nasprotniki reprezentance Armenije, Cipra in Estonije.

Boj za 29. mesto čaka tudi kadetinje in kadete. Kadetinje so bile v skupini E četrte, kajti po zmagi nad Islandijo so preostale tri dvoboje izgubile. V nedeljo so izgubile z Gruzijo, v ponedeljek pa še z Estonijo in Grčijo, obe tekmi z 0:3. Za slovenske kadetinje so igrale Sara Tokič, Blažka Harkai in Nuša Kadiš. V skupini Q bodo igrale še z Avstrijo in Nizozemsko. S polovičnim uspehom so ponedeljkov dan preživeli Aljaž Goltnik, Mihael Kocjančič in Miha Podobnik. Po nedeljskem porazu s Srbijo z 0:3, so z 0:3 izgubili tudi z Anglijo, zato pa so s 3:0 premagali Škotsko V posamičnih dvobojih sta bila uspešna Kocjančič in Podobnik, ki sta slavila tudi v igri dvojic. Tekmovanje bodo nadaljevali v skupini Q, njihovi nasprotniki pa bodo Latvija, Ciper in Norveška.