Na drugem letošnjem odprtem turnirju republike Slovenije za mlajše kadetinje in kadete sta se v Novem mestu v organizaciji Športnega društva SU prvega mesta veselila Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec). Za Tokičevo je bila to prva zmaga v letošnji sezoni, medtem ko je bil Podobnik najboljši že na prvem turnirju v Puconcih, ki je bil na sporedu oktobra lani.

Med 31 prijavljenimi kadetinjami se je končne zmage veselila Sara Tokič, ki oktobra lani zaradi bolezni ni nastopila. Njena pot do prvega mesta je bila vse prej kot lahka, največ dela pa je imela v polfinalu, v katerem je proti Neži Pogačar Žun (Mengeš), ki je dobila prvi odprti turnir v Puconcih, že zaostajala za dva niza, na koncu pa je slavila s 3:2 (-7, -6, 6, 2, 10). V finalu je nečakinja Bojana Tokiča ugnala še Enyo Moltaro (Kajuh Slovan) s 3:1 (6, -8, 8, 8), ki je bila v polfinalu boljša od Arijane Mrazič (Vesna). Brez odličja so tokrat ostale Eva Horvat (Sobota), ki je bila v Puconcih druga, v četrtfinalu jo je premagala Mrazičeva, Lana Slatinšek (ŠD SU), za katero je bila prav tako v četrtfinalu usodna Pogačar Žun in Kiara Šegula (tujina), ki je tokrat v Novem mestu ni bilo.

Kar 63 igralcev je nastopilo v kategoriji mlajših kadetov, spet pa je bil nepremagljiv Logatčan Miha Podobnik. Zmagovalec Puconcev je svoj edini niz izgubil v polfinalu, v katerem je s 3:1 (4, 3, -11, 2) premagal Brina Vovka Petrovskega, ki je bil na prvem turnirju prav tako tretji. V primerjavi s Puconci je za eno mesto napredoval Jure Kaker, ki je v drugem polfinalu premagal Luko Jokića (Mengeš) s 3:0 (8, 8, 9), toda v finalu je bil proti razigranemu Podobniku, ki je zmagal s 3:0 (4, 7, 5) brez pravih možnosti za uspeh.

V tolažilnem malem finalu je med mlajšimi kadetinjami Ana Leskovšek (Savinja) s 3:0 (8, 5, 3) premagala Niko Uršič (B2), med mlajšimi kadeti pa je bil Miha Fatur (Savinja) s 3:1 (7, -5, 8, 5) boljši od Jošta Jevšnikarja (Inter Diskont).

Izidi 2. odprtega turnirja za mlajše kadetinje in kadete